Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu vor fi verificați, din ușă în ușă, dacă și-au identificat și sterilizat câinii! Amenzi usturătoare pentru cei ce se sustrag acestor măsuri…!

Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu vor fi verificați, din ușă în ușă, dacă și-au identificat și sterilizat câinii! Amenzi usturătoare pentru cei ce se sustrag acestor măsuri…!

Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu, verificați. Echipe mixte merg din ușă-n ușă, să vadă dacă animalele sunt identificate și sterilizate. Cine nu a făcut asta, are 30 de zile să intre în legalitate

La inițiativa Primăriei municipiului Giurgiu, reprezentanții Direcției sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), ai Inspectoratului Județean de Poliție – Biroul pentru Protecția Animalelor, din Inspectoratul Județean de Jandarmerie, ai Consiliului Județean și ai Primăriei Municipiului Giurgiu, derulează o Campanie de verificare a persoanelor din municipiu, deținătoare de câini.

În cadrul acestor verificări – după cum ne spunea directorul adj. al DSVSA Giurgiu, dr. Mădălina Stocheci – se urmărește verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 155/2001 și anume dacă animalele sunt microcipate și sterilizate.

În această perioadă, se va derula o amplă acțiune de control pentru a verifica dacă proprietarii câinilor au îndeplinit toate demersurile ce le sunt impuse de lege – a mai precizat dr. Stocheci.

 Domnia ne mai spunea că în cadrul acestei acțiuni, echipe mixte, vor merge ,,din poartă-n poartă” pentru a efectua controalele.

Câinii de rasă comună trebuie să fie: Microcipați și Sterilizați. În primă fază, proprietarii vor primi un avertisment

În cazul în care echipele de control constată că animalele de companie ale giurgiuvenilor nu sunt microcipate și sterilizate, deținătorii vor primi un avertisment. În baza acestuia, oamenii vor avea la dispoziție un termen de 30 de zile în care să intre în legalitate.

În situația în care proprietarii refuză să îndeplinească procedurile legale, și nu oferă echipelor de control dovada sterilizării și microcipării animalelor, aceștia vor fi sancționați contravențional a mai menționat dr. Mădălina Stocheci. 

Amenzile nu sunt deloc mici, ele sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei!

Demersul are ca scop final – după cum ni s-a explicat – prin castrare, limitarea înmulțirii necontrolate a câinilor și implicit scăderea posibilei surse de câini comunitari.

Prin identificarea câinilor se urmărește, pe de o parte depistarea proprietarilor care abandonează câinii pe domeniul public, sau a celor care i-au pierdut, iar pe de altă parte o modalitate de a facilita acțiunea de vaccinare antirabică ce va fi demarată începând cu 1 octombrie și efectua numai la animale identificate.

(Jurnal)

Articolul Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu vor fi verificați, din ușă în ușă, dacă și-au identificat și sterilizat câinii! Amenzi usturătoare pentru cei ce se sustrag acestor măsuri…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu, verificați. Echipe mixte merg din ușă-n ușă, să vadă dacă animalele sunt identificate și sterilizate. Cine nu a făcut asta, are 30 de zile să intre în legalitate La inițiativa Primăriei municipiului Giurgiu, reprezentanții Direcției sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), ai Inspectoratului Județean de Poliție – Biroul […]

Articolul Proprietarii de câini din Municipiul Giurgiu vor fi verificați, din ușă în ușă, dacă și-au identificat și sterilizat câinii! Amenzi usturătoare pentru cei ce se sustrag acestor măsuri…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/proprietarii-de-caini-din-municipiul-giurgiu-vor-fi-verificati-din-usa-in-usa-daca-si-au-identificat-si-sterilizat-cainii-amenzi-usturatoare-pentru-cei-ce-se-sustrag-acestor-masuri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 septembrie 2023 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.