Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaComunicare publică: Anunțul…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

Comunicare publică:

Anunțul privind renunțarea la ordinul de ministru ce obliga lucrătorii din sănătate care nu sunt vaccinați să se testeze pe costurile lor co…nstituie o menținere în zona normalității.
Această normalitate trebuie să se regăsească și în proiectul de lege pe care Ministerul Sănătății anunță că-l va depune în Parlament: (https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-24981466-medicii-neva…). Reglementarea testării nu trebuie făcută altfel decât în sensul firesc: protecția sănătății și securității salariaților, ce trebuie asigurată de angajator! În niciun caz reglementarea nu trebuie să conțină măsuri coercitive, astfel cum era inițial propus în ordinul MS.

Federația „Solidaritatea Sanitară” s-a pronunțat public, în mod oficial (https://www.facebook.com/solidaritatea.sanitara/photos/4102821343137279/), împotriva introducerii obligativității vaccinării lucrătorilor din sănătate. Este singura federație sindicală care a făcut acest lucru indicând totodată căile adecvate pentru creșterea procentului celor vaccinați.

Deoarece renunțarea de moment la obligativitatea testării lucrătorilor din sănătate pe costurile lor asigură menținerea într-o zonă a normalității din perspectiva drepturile pe care le au lucrătorii în calitate de cetățeni, nu putem vorbi de o victorie. În dezbatere a fost o propunere inutilă a MS, care a făcut mai mult rău campaniei de vaccinare deoarece a determinat un efect invers celui scontat. Ministerul Sănătății trebuie să realizeze această eroare și să renunțe definitiv la obligativitatea testării, inclusiv în proiectul de lege pe care anunță că-l va depune în Parlament pe tema testării personalului medical. Orice reglementare pe tema testării trebuie făcută în afara oricăror forme de constrângere a salariaților, ea trebuind să fie parte a măsurilor de protecție a sănătății și securității salariaților, fiind asigurată de către angajator.

Chiar dacă procentul lucrătorilor din sănătate vaccinați este dublu față de cel al restului cetățenilor, fiind totodată situat aproape de nivelul mediei statelor din Europa, ținta rămâne în continuare cea stabilită de Comisia U.E. (80%).
Constatăm în continuare, cu tristețe, că lipsesc intervențiile oficiale menite să convingă un procent mai mare al lucrătorilor din sănătate să se vaccineze. Prezentarea publică a datelor pe această temă, extrase selectiv, nu poate înlocui necesitatea unor intervenții eficiente.

Reamintim că OMS-ul s-a pronunțat împotriva introducerii obligativității vaccinării (https://www.digi24.ro/…/oms-se-opune-vaccinarii-obligatorii…).

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.