The American Thinker: A fost subestimată voința Rusiei de a învinge în conflictul ucrainean

Occidentul a subestimat voința Rusiei de a obține victoria în conflictul ucrainean, afirmă jurnalistul Jared Peterson într-un articol pentru publicația americană The American Thinker, scrie Izvestia.

Autorul materialului îi consideră ”niște idioți absoluți” pe politicienii care declară că nu au prevăzut apropierea conflictului. De asemenea, el a acuzat Statele Unite de ignorarea intereselor Rusiei. Potrivit spuselor sale, de-a lungul anului 2021, administrația președintelui SUA, Joe Biden, a privit Kievul ca membru de-facto al NATO, în condițiile în care, de mulți ani Rusia a tot declarat că nu va permite intrarea Ucrainei în Alianță.

”Cei care cred că Rusia va suferi o înfrângere în acest conflit, mimează bine într-un joc prost”, a adăugat analistul.

Peterson a precizat că acest conflict putea fi evitat dacă autoritățile de la Kiev ar fi declarat statut de neutralitate pentru Uraina, autonomie pentru Donbass și dacă ar fi recunoscut Crimeea ca făcând parte din Rusia. Jurnalistul a subliniat că aceste condiții nu ar fi afectat în mod negativ nici interesele Statelor Unite, nici pe cele ale aliaților lor.

Editorialistul este de părere că escaladarea tensiunii în Ucraina a fost de la bun început o ”idee stupidă” a SUA.

”Dar dacă tot s-a întâmplat, o idee proastă a fost, de la bun început, extinderea NATO spre Est în condițiile în care nu a existat nici un fel de amenințare din partea Rusiei după destrămarea Uniunii Sovietice”, a concluziat jurnalistul american.

Anterior, la 13 iunie, istoricul, filosoful și lingvistul american Noam Chomsky, a relatat că funcționarii americani au îndemnat inutil ani la rând administrația SUA să acorde atenție intereselor de securitate națională ale Rusiei.

La 17 mai, expertul pe problemele Rusiei al Universității California, din Los Angeles, Daniel Treisman, a declarat că desfășurarea de arme NATO la granițele ruse după destrămarea Uniunii Sovietice a fost o mare greșeală a Alianței Nord-Atlantice. El a arătat că, atunci, apropierea dintre Rusia și Occident a fost o mare provocare internațională, țările trebuiau să creeze noi legături și mecanisme de securitate ca o completare la NATO, ceea ce ar fi putut asigura securitate pentru întreaga Europă de Est.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.