Toți elevii Școlii comunei Frătești vor beneficia de o masă caldă, prin Programul național „Masă sănătoasă”!

Toți elevii Școlii comunei Frătești vor beneficia de o masă caldă, prin Programul național „Masă sănătoasă”!

       Prin programul național „Masă Sănătoasă”, toți cei 356 de școlari și preșcolari din cadrul Școlii Frătești, vor beneficia de o masă caldă în sistemul catering – ne spunea primarul localității , Gabriel Pană.

      De la începutul mandatului, după cum ne declarau mai mulți locuitori din Frătești, primarul  Gabriel Pană  a depus eforturi constante pentru ca procesul educațional al tinerei generații să se desfășoare în cele mai bune condiții.

      „Sunt bucuros că am reușit, de astăzi, să le asigur o masă caldă şcolarilor şi preşcolarilor din cadrul Şcolii Frăteşti! Acum, nu doar că părinții vor uita de grija pachetului zilnic, dar copiii se vor putea bucura de o masă sănătoasă, chiar la școală. 

      Am ales varianta în sistem catering, iar mâncarea este livrată de o firmă specializată. Meniul este stabilit cu ajutorul părinților pentru că unii copii sunt alergici la anumite produse sau ingrediente.  

      Trebuie precizat că scopul Programului Național „Masă sănătoasă” este acela de a sprijini participarea la educație a tuturor copiilor, prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului”, a declarat Gabriel Pană.

      Edilul ne mai spunea că scopul acestui program guvernamental este de a reduce abandonul școlar, masa caldă  fiind distribuită elevilor pe toată durata cursurilor școlare. Fiind un program guvernamental, responsabil de implementarea acestuia este Ministerul Educației.

    Așa cum aminteam și cu altă ocazie, 25 de unități de învățământ din județul Giurgiu fac parte din programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ, după cum urmează : școlile din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Găiseni, Găujani, Ghimpați, Isvoarele, Izvoarele, Letca Nouă, Toporu, Herăști, Putineiu, Prundu, Roata de Jos, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu. De asemenea, în programul național „Masa Sănătoasă,  școala profesională din Clejani şi liceele din comunele Călugăreni și Hotarele.

      Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, iar sumele pot fi majorate din veniturile autorităților locale, dacă pe plan local se decide majorarea valorii suportului alimentar sau creșterea numărului de beneficiari.

Sursa: Primăria Frăteşti

Articolul Toți elevii Școlii comunei Frătești vor beneficia de o masă caldă, prin Programul național „Masă sănătoasă”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

       Prin programul național „Masă Sănătoasă”, toți cei 356 de școlari și preșcolari din cadrul Școlii Frătești, vor beneficia de o masă caldă în sistemul catering – ne spunea primarul localității , Gabriel Pană.       De la începutul mandatului, după cum ne declarau mai mulți locuitori din Frătești, primarul  Gabriel Pană  […]

Articolul Toți elevii Școlii comunei Frătești vor beneficia de o masă caldă, prin Programul național „Masă sănătoasă”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/toti-elevii-scolii-comunei-fratesti-vor-beneficia-de-o-masa-calda-prin-programul-national-masa-sanatoasa/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 martie 2024 19:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.