Un adevărat spectacol, ieri, de ziua POMPIERILOR, la Giurgiu!

Un adevărat spectacol, ieri, de ziua POMPIERILOR, la Giurgiu!

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată cu 169 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă prin forţa armelor mişcarea revoluţionară de la 1848.

În această zi de 13 septembrie, pompierii giurgiuveni au fost alături de sute de giurgiuveni în activitățile organizate atât în parcul “Mihai Viteazul” din municipiul Giurgiu cât și la sediile subunităților din Bolintin Deal, Mihăilești și Colibași, întâlnirea acestora transformându-se într-un adevărat spectacol, cetățenii simțindu-se – așa cum ne-au mărturisit –  ca într-un Parc de distracții.

Copiii au fost primii ce s-au bucurat de momentele fascinante pentru ei, petrecute alături de pompieri…

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România au fost un bun prilej pentru ca cei prezenți, de la cei mai mici, la părinți și bunici, să afle  o mulțime de informații despre misiunile Inspectoratului pentru Situații de Urgență,

Giurgiuvenii au avut ocazia să vadă autospecialele folosite în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Șenilata și ambarcațiunea scafandrilor au fost puncte de atracție pentru copii. Aceștia au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie și au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi al căştilor de protecţie. Cei mai îndrăzneți dintre aceștia au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Pompierul Sam, un personaj din desenele animate, îndrăgit de cei mici, s-a alăturat echipei salvatorilor giurgiuveni și a participat, pentru prima dată la o acțiune dedicată copiilor, în municipiul Giurgiu.

Acesta le-a transmis tuturor sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență și le-a dat câteva exemple de lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun.

Surse: ISU Giurgiu

Articolul Un adevărat spectacol, ieri, de ziua POMPIERILOR, la Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată cu 169 de ani în urmă, pe Dealul Spirii, de compania de pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă prin forţa […]

Articolul Un adevărat spectacol, ieri, de ziua POMPIERILOR, la Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-adevarat-spectacol-ieri-de-ziua-pompierilor-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 septembrie 2023 09:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.