Un locotenent-colonel ucrainean, luat prizonier, a vorbit despre cum civilii erau uciși pentru mijloacele lor de transport

Luat prizonier, adjunctul șefului punctului de comandă al Brigăzii 56 independente motorizate a Forțelor Armate ale Ucrainei, locotenent-colonelul Valentin Altuhov (în imagine), a relatat că luptătorii batalionului ”Azov”* (organizație teroristă interzisă în Rusia) au ucis civili pentru a pune mâna pe mijloacele lor de transport, informează RIA Novosti.

”La sfârșitul lunii martie, am avut doi militari: sergentul Ciornîi și soția lui, și ea cadru militar. Au nimerit într-un schimb de focuri, soția lui a murit, iar el a rămas cu doi copii minori. Mi-a cerut permisiunea să-și ducă micuții în Zaporojie. De la el am auzit despre un caz când luptătorii ”Azov” aveau nevoie de o mașină și au cerut să fie eliberat autovehiculul. Proprietarii au fost revoltați, iar ei i-au împușcat, pur și simplu, pentru mașină”, a povestiti Altuhov.

Luptătorii uneia dintre unitățile „Azov”/ Foto: uspei.com

A mai relatat despre o întâmplare, când luptătorii ”Azov” încercau să părăsească orașul Mariupol, folosind drept scut copiii altora. Potrivit lui Altuhov, un bărbat și o femeie cu doi copii, au încercat să treacă de un post de control, dar copiii se comportau ciudat. ”Cel care era la punctul de control a reușit să-i facă pe copii să vorbească și au spus că aceia nu erau părinții lor, erau oameni care omorâseră părinții acestor copii și încercau, astfel, să părăsească Mariupol, folosindu-se de micuți”, a spus el.

Anterior, alți soldați ucraineni luați prizonieri au povestit că militarii ucraineni luau, din când în când, narcotice, ceea ce le permitea să nu doarmă câteva zile și, de asemenea, să nu reacționeze imediat la rănile provocate de gloanțe.

———————-

Batalionul ”Azov” este o denumire generică care se referă la câteva zeci de unități de naționaliști ucraineni.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.