Un ofițer de informații american a descris scenariul războiului dintre Rusia și SUA

Participarea la un război împotriva Rusiei de dragul Ucrainei ar fi o sinucidere pentru armata americană, a declarat, într-un articol pentru RT, fostul ofițer al serviciului de informații al US Marine Corp, Scott Ritter, scrie RIA Novosti. 

El a spus că primirea Ucrainei în NATO va obliga Alianța, conform Articolului 5 din statutul organizației, să fie de partea Ucrainei în cazul unui război împotriva Rusiei. Ofițerul a explicat că blocul va fi nevoit să ia sub ”umbrela lui” fosta republică sovietică: să desfășoare acolo forțe de apărare aeriană, grupări de luptă și aviație. ”Imediat ce această umbrelă va fi creată, Ucraina va simți curajul de a declanșa un conflict hibrid împotriva a ceea ce ea numește ocupația rusă din Crimeea”, a scrie Ritter. 

În acest caz, Rusia va fi constrânsă să răspundă, ceea ce va conduce la un conflict armat, în care Ucraina va antrena Alianța, a continuat ofițerul. În susținerea vorbelor sale, el a evocat recenta decizie a președintelui SUA, Joe Biden, de a trimite aproape trei mii de militari în Europa de Est pe fondul crizei ucrainene. El a amintit, de asemenea, declarația lui Bob Wark – viceministrul american al Apărării în mandatul lui Barack Obama. În 2015, militarul a declarat că NATO va apăra integritatea teritorială a tuturor membrilor săi. 

”Ca om care, cândva, a învățat să lupte împotriva armatei sovietice, pot să afirm că războiul cu Rusia nu va semănă cu nimic din ceea ce s-au confruntat vreodată forțele armate americane”, a continuat el. 

Ofițerul de informații a explicat că armata Statelor Unite nu este organizată, militarii sunt slab intruiți și nepregătiți pentru un ipoteteic război cu Rusia. Mai mult, doctrina americană nu presupune participarea la un conflict armat de mare amploare. Un război cu Rusia cu utilizarea armelor convenționale va conduce la o înfrângere fără precedent a armatei americane, a avertizat ofițerul. ”Pe scurt, va fi o distrugere”, a subliniat el. 

Scott Ritter a citat un studiu al armatei americane din 2017, a cărui principală concluzie a fost că cei 20 de ani de campanie militară împotriva Afganistanului, Siriei și Irakului au condus la faptul că forțele armate ale SUA nu sunt în stare să învingă un adversar egal. În document se arată că, pe lângă proasta organizare și dotarea insuficientă, armata SUA este mult prea dependentă de comunicațiile prin satelit, ceea ce, în cazul unei confruntări cu mijloacele de război alectronic rusești, ar duce la distrugerea forțelor armate americane. 

”Chiar dacă forțele armate americane pot face față inamicului rus (ceea ce nu pot), ele nu sunt suficient de numeroase pentru a supraviețui unor bătălii sau campanii de lungă durată”, a continuat Ritter. 

Potrivit explicațiilor sale, campania lentă din Orientul Mijlociu i-a obișnuit pe militarii americani cu condiții de seră, când în ajutorul răniților vin elicoptere, iar nu departe de câmpul de luptă este desfășurat un spital de campanie. În cazul unui conflict de mare amploare, toate acestea nu vor exista, a subliniat ofițerul de informații. 

În plus, va fi distrusă inclusiv aviația militară americană, obișnuită să obțină rapid superioritate aeriană în Irak și Afganistan. Acest lucru este imposibil cu Rusia, având în vedere forțele ei de apărare aeriană și avioanele de luptă. Astfel, trupele terestre ale SUA se vor trezi fără susținere din aer, a avertizat Ritter. 

”În orice război împotriva Rusiei, trupele americane vor fi distruse în număr mare”, a scris el în articolul pentru RT. 

Chiar dacă americanii vor reuși să câștige o luptă împotriva trupelor terestre, ele nu vor avea cu ce să contracareze unitățile de tancuri ale Rusiei. ”Iată ce se va întâmpla dacă SUA și NATO vor încerca să aplice Articolul 5 din Statutul NATO în cazul Ucrainei. Pe scurt, este o sincidere”, a insistat Ritter.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.