Zelenski, suspectat că ar avea ceva probleme psihice

Speakerul Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, îl bănuiește pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (în imagine), că ar avea probleme psihice, informează agenția Lenta.ru.

Într-un interviu acordat postului de televiziune HirTV, politicianul ungar a explicat că acțiunile lui Zelenski în funcția de șef al unui stat ce traversează o confruntare militară cu Rusia, par stranii. Kever a declarat că, în discursurile sale el vorbește de pe poziția omului care cere și îi amenință pe cei de la care așteaptă sprijin. În opinia oficialului de la Budapesta, președintele ar trebui să-și schimbe retorica pentru a nu pierde ajutorul aliaților săi.

”Dușmanii sunt amenințați, nu cei pe care vrei să ți-i faci prieteni. Este aici o problemă psihică persoanlă, iar eu nu știu ce se poate face în acest sens”, a declarat Laszlo Kever, citat de Lenta.ru, într-un articol dedicat crizei ucrainene.

Politica autorităților ucrainene

Analistul ceh, Libor Dvorjak, a calificat drept obraznic răspunsul consilierului șefului biroului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovici, adresat partenerilor occidentali, care au îndemnat la o reglementare diplomatică a situației. Comentatorul a subliniat că la apelurile de a ajunge cât mai rapid la pace cu Rusia, Kievul a răspuns printr-un refuz fără echivoc care, pe lângă toate celelalte, a răsunat destul de grosolan de pe buzele lui Arestovici.

Politologul Vladimir Kornilov, scrie Lenta.ru, a relatat că autoritățile de la Kiev și, în special, președintele Zelenski, nu sunt îngrijorate de soarta propriului popor, deoarece permit Forțelor Armate ale Ucrainei să folosească armele primite din Occident pentru a ucide civili în teritoriile pe care ele încă le consideră ca fiind ale lor. El a subliniat, de asemenea, faptul că mass-media occidentale trec în mod deliberat sub tăcere acest subiect pentru ține departe opinia publică mondială de informațiile potrivit cărora armele livrate Ucrainei sunt, de fapt, utilizate pentru lichidarea populației civile.

Nemulțumirea sa față de politica promovată de Zelenski a fost exprimată și de Ndileka, nepoata fostului președinte sud-african, Nelson Mandela, care i s-a adresat liderului de la Kiev din cauza rasismului din Ucraina și a menționat că, la începutul operațiunii speciale a Rusiei, în țară au apărut informații despre atitudinea revoltătoare, pe bază rasială, față de o serie de minorități naționale.

Nu sunt pregătiți pentru negocieri

În Statele Unite s-a cerut să se exercite presiuni serioase asupra liderului ucrainean și a Guvernului său, pentru a convinge Kievul să accepte condițiile Rusiei pentru încetarea ostilităților militare. În opinia autorulului American Thinker, Frank Howard, Washingtonul trebuie să accepte ca Ucraina să rămână neutră în conflictul dintre Occident și Rusia.

”Statele Unite și aliații lor din NATO trebuie să înțeleagă neliniștea Rusiei și interesele ei de apărare. Pe termen lung, SUA trebuie să stimuleze realații economice normale cu Rusia, nu să continue să o preseze pentru ca Moscova să colaboreze și mai strâns cu China”, spune Frank Howard.

În plus, Kievul a fost îndemnat să înceapă cât mai repede posibil negocieri cu Rusia și de fostul comandant adjunct al Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA, general-locotenentul Steven Twitty. El a dat de înțeles că situația care s-a creat în ultimul timp nu este clar în favoarea Ucrainei, iar cu timpul poițiile ei la ngocieri se vor înrăutăți doar.

Expertul Hugh De Santis, care, la Departamentul de Stat, s-a ocupat de problemele NATO și de controlul armelor în mandatul celui de-al 40-lea președinte american, Ronald Reagan, consideră, pe de altă parte, că NATO ar trebui să împingă Kievul spre dialog cu Moscova. Potrivit spuselor sale, ridicându-se în apărarea Ucrainei, Statele Unite și aliații lor trebuie să convingă Kievul să pună capăt conflictului, inclusiv prin introducerea de restricții asupra livrărilor ulterioare de armemant ca pârghie de presiune.

Nedorința Ucrainei de a se așeza la masa negocierilor cu Moscova a fost explicată de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. El a subliniat că încă din luna martie, țările Occidentului au interzis Kievului să ducă negocieri de pace cu Moscvoa și folosesc Ucraina ca instrument pentru intimidarea Rusiei.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.