14 unităţi şcolare din judeţul Giurgiu intră în programul pilot „Masă caldă”

14 unităţi şcolare din judeţul Giurgiu intră în programul pilot „Masă caldă”

Încă 450 de unități de învățământ preuniversitar vor fi beneficiare în anul 2024 ale programului pilot „Masă caldă”. În acest program, sunt incluse, din județul Giurgiu, 14 unități de învățământ: școlile din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu și liceul din comuna Hotarele, anunţă pe pagina sa de Facebook, preşedintele PNL Giurgiu, eurodeputatul Dan Motreanu.

„Selecția unităților de învățământ incluse în Programul național “Masă sănătoasă” se face de către inspectoratele școlare județene.

Prin acest program, Ministerul Educației își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au asigurată o masă la o oră fixă.

Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, iar sumele pot fi majorate din veniturile autorităților locale, dacă pe plan local se decide majorarea valorii suportului alimentar sau creșterea numărului de beneficiari.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de programul ”Masă caldă” în toată țara. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar în 2022 au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.”, mai scrie Motreanu.

De menţionat că acolo unde încă nu sunt condiţii de cantină şcolară, elevii vor primi un pachet de alimente.

Încă 450 de unități de învățământ preuniversitar vor fi beneficiare în anul 2024 ale programului pilot „Masă caldă”. În acest program, sunt incluse, din județul Giurgiu, 14 unități de învățământ: școlile din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu și liceul din comuna Hotarele, anunţă pe pagina […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/14-unitati-scolare-din-judetul-giurgiu-intra-in-programul-pilot-masa-calda/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 28 ianuarie 2024 20:08

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.