90% dintre elevii și preșcolarii din România revin, de luni, la școală în format fizic. Câte unități de învățământ rămân în online

În urma noilor reguli anunțate de autorități, 90% dintre elevii și preșcolarii din România revin, de luni, 22 noiembrie, la școală în format fizic. Noile reguli arată că elevii merg fizic la școală atâta timp cât în localitate incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3 la mia de locuitori. Câte unități de învățământ rămân în online, vedeți în rândurile de mai jos.

90% dintre elevi și preșcolari revin fizic, de luni, la școală. Câți elevi vor învăța online

90% dintre elevii și preșcolarii din țara noastră revin, de luni, la școală în format fizic, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

”De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii şi preşcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniţă cu prezenţă fizică. Este vorba de 16.120 de unităţi de învăţământ (şcoli, grădiniţe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Sorin Cimpeanu a anuntat cati elevi vor merge la scoala fizic

Câte școli rămân în online

De asemenea, un număr de 1.792 de unităţi de învăţământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece sunt situate în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului didactic, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a făcut apel ca şi în şcolile în care învaţă 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezenţă fizică.

Elevii vor fi testați în școli

Ordinul comun al miniştrilor din Educație și Sănătate, care reglementează cum merg elevii la şcoallă, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

Pe de altă parte, ministerul Sănătății a aprobat tot vineri instrucțiunile în ceea ce privește testarea elevilor cu teste de salivă și formularul de consimțământ al părinților.

Documentul privind procedura de administrare a testelor rapide, publicată în Monitorul Oficial

Documentul a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Actul stabilește procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive făcute din proba de salivă care urmează să fie folosite în unitățile școlare.

Când se face testarea elevilor

Conform regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen luate prin proba de salivă se va face în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de clasă.

”Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali, sau în școală. Atunci când există dorința colegilor – cadre didactice – pentru a fi administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.