Anul ca o scenă

Anul ca o scenă

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT MARIUS CAZANCIUC

O călătorie făcută în decembrie la Chișinău m-a adus din nou în vizită la Teatrul Național. Cum tocmai ce se montau decorurile pentru o nouă piesă, am fost invitat să văd echipa la lucru.

-Hai să stăm oleacă pe scenă și să facem o poză, îmi spune Petru Hadârcă, directorul teatrului.

-Vasâle, pune puțină lumină pe noi, să iasă pozele cumsecade!

-Ileană, dă drumul la 43, îi spune maestrul de lumini parcă luminii însăși care apare ascultătoare deasupra noastră. Aud în continuare câteva cifre și o văd cum coboară ușor pe noi.

Am părăsit scena cu aceeași dorință de a-i ajuta pe acești oameni să-și refacă templul care se ține mândru, dar trosnește din toate încheieturile, precum și cu gândul de a privi anul care tocmai se încheie ca pe o piesă în care am încercat să joc cât mai bine rolul social ce mi-a fost rezervat, dar cu inițiative care să facă spectacolul poate mai interesant pentru marele public.

Mă întreb cuminte și îmi vin în minte idei care au căpătat propria lor viață și au ajuns să schimbe destine, așa cum se întâmplă cu Dinu și Kira pe care mă bucur să îi văd zâmbind și bucuroși de realizările lor care le dau încredere și le contureză drumul de urmat ca adolescenți și tineri.

Voi trece în revistă așezat, la început de an nou, ce a fost bine făcut și mai ales ce putem face în viitorul apropiat, dar aș îndrăzni să spun că am avut o mare satisfacție văzând că și anul acesta inițiativele legislative pe care le-am promovat au fost aproape toate adoptate fără voturi împotrivă.

Legea Anastasia rămăne actul normativ cu cel mai mare impact social și sunt convins că anul viitor se va vedea rolul jucat în protejarea valorii supreme a omului: viața!

Anul 2024 va fi cu siguranță plin de provocări, așa cum de mult timp nu s-a mai anunțat un an nou, un an în care va trebui să acordăm mai multă atenție nevoilor comunității în care trăim.

Cu muncă, speranță și credință sunt convins că vom avea un an frumos, sănătos și generos într-o Românie în bună stare!!

La mulți ani!!!

SENATOR PSD DE GIURGIU – ROBERT MARIUS CAZANCIUC O călătorie făcută în decembrie la Chișinău…


Autorul articolului Mihaita Grigore
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/2024/01/01/anul-ca-o-scena/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/feed/
Titlu original SĂPTĂMÂNA GIURGIUVEANĂ
Data originala articol 13 ianuarie 2024 14:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.