Aviz de racordare pentru un parc fotovoltaic de 245 MW în Județul Giurgiu

Aviz de racordare pentru un parc fotovoltaic de 245 MW în Județul Giurgiu

O firmă controlată de un mare conglomerat german  a primit avizul de racordare pentru un parc fotovoltaic de 245 MW în sudul României. Parcul ar urma să fie situat în județul Giurgiu și șă fie racordat  înr-o stație nouă de 220 kV, la Călugăreni.

 

Firma Talgat Solar SRL a obținut, în ultima parte a lunii aprilie, avizul tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic de dimensiuni mari, de 245 MW, care ar urma să fie situat în județul Giurgiu, Centrala Electrica Fotovoltraică Tălgat, potrivit datelor Transelectrica.

Parcul, care are o dată de finalizare destul de îndepărată, respectiv finalul anului 2028, ar urma să se racordeze înre-o stație nouă de 220 kV, la Călugăreni.

 Potrivit datelor Termene.ro, firma Talgat Solar SRL este deținută 100% de BayWa R.E Solar Projects Gmbh. “BayWa r.e. face parte din Grupul BayWa, experți în comerț, logistică, agricultură, energie și construcții. Fondat în München în 1923, înregistrează la momentul de față o cifră de afaceri de 23,9 miliarde EUR și se străduiește în continuare să depășească cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea”, se arată în porezentarea de pe site-ul companiei, scrie Economica.net.

Prezent în 3.000 de locații în peste 50 de țări, în agricultură, energie și materiale de construcții, BayWa R.E are aproape 21.000 de angajați.

Firma care ar urma să dezvolte proiectul din Giurgiu a fost înființată în 2021. Alături de aceasta, grupul german mai controlează o altă companie din România, Nurlat Solar Energy SRL, dar în cazul căreia nu am găsit în datele Transelectrica vreun ATR emis pentru vreun parc.

BayWa r.e. este în curs de constituire a unui portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă, cu accent pe energie solară și eoliană, pentru a sprijini tranziția energetică în România. Vine, totodată, cu abordări inovative, cum ar fi proiecte-hibrid, stocare de energie, unități agrovoltaice și parcuri fotovoltaice plutitoare, pentru a răspunde câtorva dintre provocările cheie (ale tranziției – n.r.)″, spunea compania toamna trecută, potrivit unei știri Profit.ro.

Compania are doi acționari semnificativi: Bayerische Raiffeisen-Beteiligungs din Germania și Raiffeisen Agrar Invest din Austria. 

Sursa Economica.net

O firmă controlată de un mare conglomerat german  a primit avizul de racordare pentru un parc fotovoltaic de 245 MW în sudul României. Parcul ar urma să fie situat în…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/aviz-de-racordare-pentru-un-parc-fotovoltaic-de-245-mw-in-judetul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 13 mai 2024 11:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.