Când se va termina operațiunea specială. Declarația general-locotenentului Bujinski

Durata operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina va depinde de obiectivul final, a declarat pentru aif.ru fostul șef adjunct al Direcției principale de colaborare militară internațională a Ministerului Apărării, vicepreședintele Consiliului pentru afaceri internaționale al Rusiei, general-locotenentul în rezervă Evegheni Bujinski.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat anterior, că operațiunea specială din Ucraina va continua, deoarece nu s-a reușit ca obiectivele stabilite să fie obținute pe cale politică și diplomatică.

În opinia expertului militar, sunt posibile câteva variante pentru ceea ce trebuie înțeles prin scopul final al operațiunii speciale.

”Prima variantă: Să ajungem, în sud, până la Odessa, să se facă legătura cu Transnistria, în nord să fie ocupat Harkovul, eventual Dneprul (Dnepropetrovsk – n.r.), să fie luat sub control total Donbassul. Atingerea acestor obiective necesită eforturi semnificative. A doua variantă: Să ajungem doar până pe malul stâng al Niprului. Și a treia variantă: Să ajungem până la granițele de vest ale Ucrainei. În funcție de obiectivul care va fi ales, va depinde atât modul de desfășurare, cât și durata operațiunii”, este de părere Evgheni Bujinski.

De asemenea, în opinia general-locotenentului în rezervă, multe vor depinde de modul în care se va derula mobilizarea parțială.

”Este vorba nu doar de mobilizarea oamenilor, dar și a industriei. În ultimă instanță, economia trebuie trecută, în esență, pe șine militare. Este clar că nu am reușit un succes rapid, fără prea multă vărsare de sânge. Va trebui să mai luptăm încă o jumătate de an, cu siguranță. Poate chiar un an sau mai mult”, a subliniat expertul.

Potrivit spuselor sale, principala problemă cu care s-ar putea confrunta comandamentul – să construiască o apărare corectă și eșalonată pentru acea o lună și jumătate – două, cât durează pregătirea celor 300.000 de mobilizați.

”Pentru că ucrainenii au mers deja la risc, fără a lua în considerare pierderile – ei trebuie să cucerească ceva. Iar dacă se va reuși întărirea apărării, la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, militarii ruși ar putea trece în ofensivă”, a declarat Bujinski.

General-locotenentul nu susține punctul de vedere, conform căruia acțiunile militare ar putea scădea în intensitate până la primăvară, pentru că iarna este greu să lupți.

”Eu nu aș spune asta. Noi știm să luptăm în timpul iernii. Suntem, totuși, o țară nordică, iar trupele noastre sunt adoptate la desfășurarea de acțiuni militare la temperaturi coborâte. Mai bine decât ucrainenii, printre altele. În plus, iarna nu există ”zone verzi”, mai ales în spațiile deschise din sudul Ucrainei. În condițiile dominației noastre aeriene, acest lucru ar trebui să ajute”, a concluzionat expertul militar.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, în decurs de două săptămâni toate operațiunile legate de mobilizare vor fi finalizate. Liderul rus a precizat că nu au venit noi propuneri din partea Ministerului Apărării al Rusiei în privința mobilizării și nici nu sunt planificate.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.