Consiliul Local a votat: Mai puțini bani pentru cărți, mai mulți pentru cauze sociale

Consiliul Local a votat: Mai puțini bani pentru cărți, mai mulți pentru cauze sociale

Potrivit bugetului primăriei Giurgiu, expus azi, în Consiliul Local, încasările au crescut cu peste 40%, exemplu fiind cele 390 miliarde lei vechi, numai din TVA.

Cu toate astea nu sunt bani pentru mai nimic, după cum a spus, în aceeași ședință un reprezentat al primăriei. Și nu vorbim aici de investiții majore, ci de mici sume de bani pentru ajutoare financiare, pentru olimpici, pentru cazuri grave, etc.

Iată ce s-a declarat, azi, în ședință: ” Bugetul este limitat, iar suma pe care o avem la dispoziție este foarte mică. Trebuie bani pentru ajutorul de deces, pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie față de care suntem restanți, pentru persoanele care au împlinit 100 de ani (două la număr).”

Dar, de la ce s-au luat consilierii?

În primă fază, discuția cu banii a pornit de la un proiect care prevedea alocarea sumei de 3.000 lei unei familii din Giurgiu care a rămas fără casă și unde consilierul George Țigănila a propus suma de 5.000 de lei. După discuții proiectul a fost aprobat.

Nu la fel s-a întâmplat și în cazul unui proiect care viza un parteneriat cu Biblioteca Județeană în baza căruia să se aloce suma de 6.780 de lei pentru publicarea unor volume scrise de dr. Cosmin Georgescu ( plecat din țară de mulți) și de Mirela Gruiță (partenera de viață a fostului scriitor Dan Mucenic).

Motivele consilierilor care s-au opus au fost următoarele:

  • ambii autori își pot plăti singuri publicarea cărților, nefiind persoane fără venit sau cu surse financiare limitate;
  • există mulți autori giurgiuveni care nu au apelat la Consiliul Local pentru a-și publica volumele și care sunt ignorați de Biblioteca Județeană;
  • primăria Giurgiu nu a avut bani pentru a premia olimpicii, dar are bani de cărți;

În schimb, viceprimarul Ionel Muscalu a susținut proiectul motivând cu nu autorii au cerut bani primăriei, ci  Biblioteca Județeană, cea care își asumă acest demers. Plus, că, a mai spus Muscalu, Giurgiu ar trebui să se mândrească cu cele peste 100 de volume care au fost publicate cu bani de la Consiliul Local.

Cu argumente pro și contra, votul a fost unul negativ…adică proiectul nu a trecut…așa că, cei doi autori vor trebui, fie să apeleze la sponsori, fie să își folosească propriile venituri, fie să apeleze la alte instituții care pot aloca fonduri.

 

Potrivit bugetului primăriei Giurgiu, expus azi, în Consiliul Local, încasările au crescut cu peste 40%, exemplu fiind cele 390 miliarde lei vechi, numai din TVA. Cu toate astea nu sunt…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/consiliul-local-a-votat-mai-putini-bani-pentru-carti-mai-multi-pentru-cauze-sociale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 27 iulie 2023 19:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.