Cum va arăta clădirea Consiliului Județean Giurgiu, după reabilitarea sa…

Cum va arăta clădirea Consiliului Județean Giurgiu, după reabilitarea sa…

În data de 11 martie, 2024, au demarat lucrările de reabilitare a clădirii Consiliului Județean Giurgiu! 

Proiectul de „Eficientizare energetică sediu administrativ CJ Giurgiu”, a luat startul, în această dimineață! Muncitorii au descărcat primele schele şi au început montarea lor, pe fațada laterală a clădirii. Urmează luni bune de muncă, dar la final, noul sediu al Consiliului Județean va fi unul modern, crescut din punct de vedere al eficienței energetice, şi cu cheltuieli reduse substanțial.

În acest sens, Dumitru Beianu, președintele CJG, preciza: După trei ani de muncă, încep lucrările la una dintre investițiile cele mai dificile, din lista lungă a proiectelor câștigate în acest mandat. Trecem peste întârzierile birocratice nedorite, neapărat aplaudăm efortul colegilor implicați și, mai important, vom avea în centrul orașului un sediu reprezentativ pentru nivelul ridicat de dezvoltare al județului, pe care-l așteptăm în viitorul apropiat.

 Prin acest proiect se urmărește realizarea eficientizării energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Giurgiu prin realizarea unor lucrări de reabilitare termică, modernizare a instalației termice, refacerea instalației electrice, modernizarea instalației de iluminat și introducere surse regenerabile.

 Consiliul Județean Giurgiu a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.

Menționăm că Proiectul este elaborat pornind de la faptul că lucrările de reabilitare termică și de creștere a eficienței energetice a sediului administrativ sunt impuse de necesitățile energetice și de mediu actuale, de reducerea cheltuielilor generate de energia electrică și termică, de îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul administrativ și auxiliar care deservește în clădire.

 Soluția tehnică constă în lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuire a tâmplăriilor exterioare, modernizare a instalațiilor termice, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat tip LED și folosirea resurselor regenerabile de producere a energiei prin montarea de panouri solare termice pentru producerea de apă caldă menajeră.

Oportunitatea investiției rezultă din necesitatea creșterii gardului de confort termic, reducerea și optimizarea consumurilor energetice şi reducerea costurilor de întreținere. Practic, prin această investiție se vor asigura condiții propice pentru desfășurarea activităților specifice.

 Clădirea Consiliului Județean a fost realizată între anii 1994-1998, inițial fiind proiectată (1993) cu destinația de sediu bancar – Sediu BNR – Sucursala Giurgiu. Actualmente, clădirea are  ca destinații, sediul Consiliului Județean Giurgiu şi sediul Prefecturii Județului Giurgiu.

 Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 26 de milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor de eficientizare energetică va dura maxim 2 ani.

(Jurnal)

Sursa: facebook CJ Giurgiu

Articolul Cum va arăta clădirea Consiliului Județean Giurgiu, după reabilitarea sa… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În data de 11 martie, 2024, au demarat lucrările de reabilitare a clădirii Consiliului Județean Giurgiu!  Proiectul de „Eficientizare energetică sediu administrativ CJ Giurgiu”, a luat startul, în această dimineață! Muncitorii au descărcat primele schele şi au început montarea lor, pe fațada laterală a clădirii. Urmează luni bune de muncă, dar la final, noul sediu […]

Articolul Cum va arăta clădirea Consiliului Județean Giurgiu, după reabilitarea sa… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cum-va-arata-cladirea-consiliului-judetean-giurgiu-dupa-reabilitarea-sa/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 martie 2024 15:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.