Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare”

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare”

Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare.

  • Marile platforme online sunt obligate să respecte Legea privind serviciile digitale (DSA). Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge până la 6% din veniturile anuale globale.

  • Sunt vizate 19 companii care au peste 45 de milioane de utilizatori în UE. Printre acestea se numără Amazon, Booking, Facebook, Google, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter, Wikipedia sau YouTube.

  • Noua lege prevede eliminarea conținutului ilegal, controlarea conținutului dăunător, precum dezinformarea și intimidarea și prezentarea de informații despre modul cum funcționează.

  • Platformele online și motoarele de căutare trebuie să aibă termeni și condiții ușor de înțeles și să le aplice într-o “manieră diligentă, obiectivă și proporțională”.

  • Este interzisă țintirea persoanelor cu reclame online bazate pe date personale sensibile, precum religia, preferințele sexuale, informațiile despre sănătate și convingerile politice ale acestora.

  • Giganților online nu li se permite să colecteze date personale ale copiilor și adolescenților pentru a le afișa anunțuri direcționate.

  • Anul trecut, am votat, alături de colegii din Parlamentul European, pentru adoptarea Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA). Grupul meu politic, PPE, a susținut întreprinderile europene mici și mijlocii scutindu-le de obligații disproporționate pentru a putea crește și concura cu marile întreprinderi internaționale”, menționează europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)

Articolul Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare. Marile platforme online sunt obligate să respecte Legea privind serviciile digitale (DSA). Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge până la 6% din veniturile anuale globale. Sunt vizate 19 companii care au peste 45 de milioane de utilizatori în UE. Printre acestea se […]

Articolul Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Legea care reglementează protecția online a cetățenilor Uniunii Europene a intrat în vigoare” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dan-motreanu-europarlamentar-pnl-legea-care-reglementeaza-protectia-online-a-cetatenilor-uniunii-europene-a-intrat-in-vigoare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 28 august 2023 08:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.