Dan MOTREANU: „Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ”

Dan MOTREANU: „Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ”

Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ. Preșcolarii și elevii din maximum 1.000 de grădinițe, școli și licee vor beneficia de Programul Național „Masă sănătoasă”, cu un buget de 1,139 miliarde de lei pentru anul 2024. Copiii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar.

  • Cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare ale programului pilot „Masă caldă” vor face parte, de drept, din noul program. În acest program, sunt incluse, din județul Giurgiu, 14 unități de învățământ: școlile din Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu și liceul din comuna Hotarele.
  • Selecția unităților de învățământ incluse în Programul național “Masă sănătoasă” se face de către inspectoratele școlare județene.
  • Prin acest program, Ministerul Educației își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au asigurată o masă la o oră fixă.
  • Finanțarea se asigură de la bugetul de stat, iar sumele pot fi majorate din veniturile autorităților locale, dacă pe plan local se decide majorarea valorii suportului alimentar sau creșterea numărului de beneficiari.
  • La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de programul ”Masă caldă” în toată țara. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar în 2022 au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)

Articolul Dan MOTREANU: „Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ. Preșcolarii și elevii din maximum 1.000 de grădinițe, școli și licee vor beneficia de Programul Național „Masă sănătoasă”, cu un buget de 1,139 miliarde de lei pentru anul 2024. Copiii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar. Cele 450 de unități […]

Articolul Dan MOTREANU: „Ministerul Educației extinde programul destinat oferirii de alimente în unitățile de învățământ” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dan-motreanu-ministerul-educatiei-extinde-programul-destinat-oferirii-de-alimente-in-unitatile-de-invatamant/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 ianuarie 2024 10:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.