Disperare! Guvernul vrea să restricţioneze accesul ONG-urilor la fondurile provenite din sponsorizări…

Disperare! Guvernul vrea să restricţioneze accesul ONG-urilor la fondurile provenite din sponsorizări…

Disperarea Guvernului este atât de mare încât, în cadrul măsurilor din proiectul OUG, menite să crească veniturile bugetare, este trecută și aceea de reducere a sponsorizărilor către ONG-uri.  În felul acesta prevederile referitoare la sponsorizări,din Ordonanţa de Urgenţă, pun în pericol sute de cauze sociale…

În acest context  circa 700 de organizaţii neguvernamentale cer Guvernului să renunțe la măsura din OUG privind reducerea cheltuielilor publice ce modifică regimul actual al sponsorizărilor.

”Ne exprimăm consternarea şi cerem urgent să fie abandonată cât mai repede”, solicită reprezentanţii asociațiilor semnatare ale apelului, explicând că noua reglementare va lăsa ONG-urile fără sponsorizările companiilor, ce reprezintă cea mai mare parte a fondurilor accesibile.

Reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, care construieşte un spital în Bucureşti şi a realizat mai multe unităţi medicale în timpul pandemiei de coronavirus, arată că reglementările intenționate riscă să limiteze puternic accesul ONG-urilor la fondurile corporate.

”În ţara în care ONG-urile construiesc spitale, renovează secţii, donează echipamente medicale, asigură o educaţie copiilor din medii defavorizate, salvează pădurile, scot la iveală ororile din azile, oferă îngrijire paliativă şi lista poate continua, Guvernul României lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă prin care să restricţioneze accesul acestor ONG-uri la fondurile provenite din sponsorizările corporate. Adică un procent mare din veniturile cu care aceste ONG-uri fac lucrurile să se întâmple în România. De multe ori, singurele lucruri care se întâmplă”, declară  reprezentanţii Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”.

Se cere renunțarea la orice modificare vizând sponsorizările

Reprezentanţii organizaţiilor cer să fie eliminată din textul Ordonanţei orice prevedere referitoare la actualele facilităţi fiscale de care beneficiază domeniul ONG.

Suntem 700 de organizaţii care ne-am unit pentru a stopa OUG-ul lui Ciolacu care anulează mecanismele actuale de sponsorizare şi lasă fără finanţare tot domeniul ONG, sute, mii de cauze sociale – un sector cu 100.000 de angajaţi şi milioane de beneficiari. Acest OUG ar distruge un sistem care a funcţionat bine timp de două decenii. Faţă de această măsură ne exprimăm consternarea şi cerem urgent să fie abandonată cât mai repede”, a transmis, joi, Agent Green, organizaţie din domeniul protecţiei mediului, pe pagina de Facebook.

”Prevederile referitoare la sponsorizări din ordonanţa de urgenţă menită să crească veniturile bugetare pun în pericol sute de cauze sociale, elimină posibilitatea partenerilor din sectorul privat de a susţine comunităţile în care funcţionează, restrânge substanţial programele de intervenţie ale organizaţiilor din domeniul socio-medical şi educaţional – ca să numim doar două domenii cruciale în care statul român nu are nici resursele şi nici politicile necesare pentru a înlocui munca ONG-urilor”, a mai transmis Agent Green.

(sursa: CursDeGuvernare)

Articolul Disperare! Guvernul vrea să restricţioneze accesul ONG-urilor la fondurile provenite din sponsorizări… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Disperarea Guvernului este atât de mare încât, în cadrul măsurilor din proiectul OUG, menite să crească veniturile bugetare, este trecută și aceea de reducere a sponsorizărilor către ONG-uri.  În felul acesta prevederile referitoare la sponsorizări,din Ordonanţa de Urgenţă, pun în pericol sute de cauze sociale… În acest context  circa 700 de organizaţii neguvernamentale cer Guvernului să […]

Articolul Disperare! Guvernul vrea să restricţioneze accesul ONG-urilor la fondurile provenite din sponsorizări… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/disperare-guvernul-vrea-sa-restrictioneze-accesul-ong-urilor-la-fondurile-provenite-din-sponsorizari/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 august 2023 02:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.