În datele de 11 și 12 august, GSP Giurgiu va desfășura etapa a III-a de combatere a insectelor, atât aerian cât și la sol!

În datele de 11 și 12 august, GSP Giurgiu va desfășura etapa a III-a de combatere a insectelor, atât aerian cât și la sol!

În perioada 11-12.08.2023, în intervalul orar 0530-1000, Giurgiu Servicii Publice S.A. va efectua activități de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare (țânțari, căpușe, muște, etc.), pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).

Pentru o mai bună eficiență, se va interveni și de la sol cu  sistem de împrăștiere soluție lichidă prevăzut cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

 Pentru activitățile de dezinsecție terestră se vor folosi următoarele biocide:

  • AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – 645BIO/18/12.24. Amplatul este eficient pe o perioadă îndelungată de timp, manifestându-se până în a 28-a zi după aplicare. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 0,40%. Având în vedere situația actuală și densitatea mare a populației de țânțari cu care ne confruntăm, concentrația utilizată este de 0,4%.

  • SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Biocidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și un timp de acțiune îndelungat, până la 8-10 săptămâni. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav). Dată fiind situația curentă, utilizăm o concentrație de 0,5%.

  • –––––––––––––––––––––––––––

Pentru activitățile de dezinsecție aeriană se vor folosi următoarele biocide: 

  • VECTOBAC WG este un larvicid (biocid) biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate. Vectobac WGpoate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, dar și pe suprafețe populate de plante, deoarece nu este dăunător acestora și nu le afectează în niciun fel, după cum reiese și fișa de securitate și avizul FR-2015-0038, acordat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Se utilizează pe orice suprafață de apă unde țânțarii se înmulțesc, sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de țânțari, având o acțiune de la 2 până la 7 zile de la aplicare. Concentrația recomandată de producător este cuprinsă între 0,125 – 1,00 kg/ha, în funcție de densitatea populației de țânțari.

  • AMPLAT este un insecticid (biocid) cu acțiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică și este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – 645BIO/18/12.24. Amplatul este eficient pe o perioadă îndelungată de timp, manifestându-se până în a 28-a zi după aplicare. Indicațiile de la producător privind concentrația de Amplat sunt următoarele: 0,20% – 2%. Concentrația utilizată este de 1,5%.

  • SOLFAC TRIO EC 140 NF este un insecticid cu acțiune împotriva țânțarilor, muștelor, gandacilor, etc și de asemenea este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională pentru Produse Biocide – Nr. 5645BIO/18/12.24. Biocidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și un timp de acțiune îndelungat, până la 8-10 săptămâni. Concentrația recomandată de producător este de 0,40% – 0,80% în funcție de gradul de infestare (normal sau grav). Concentrația utilizată este de 0,8%.Substanțele se aplică cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Substanțele se aplică cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.      

Aceste operațiuni de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice  permit acest lucru, altfel acțiunile vor fi reprogramate.

Pe această cale crescătorii de albine (apicultorii) sunt rugați să ia măsurile necesare  privind protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor, astfel încât să poată proteja albinele prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervalul de timp specificat, în caz contrar Primăria Municipiului Giurgiu și Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

   Ulterior, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr. 68/1992, pentru a evita crearea unui disconfort pentru familiile de albine, apicultorii vor fi anunțați cu  privire la orele exacte de intervenție.

   DIRECTOR GENERAL – Ing. RĂCARU ADRIAN OVIDIU

Articolul În datele de 11 și 12 august, GSP Giurgiu va desfășura etapa a III-a de combatere a insectelor, atât aerian cât și la sol! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În perioada 11-12.08.2023, în intervalul orar 0530-1000, Giurgiu Servicii Publice S.A. va efectua activități de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare (țânțari, căpușe, muște, etc.), pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan). Pentru o mai bună eficiență, se va interveni și de la sol […]

Articolul În datele de 11 și 12 august, GSP Giurgiu va desfășura etapa a III-a de combatere a insectelor, atât aerian cât și la sol! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-datele-de-11-si-12-august-gsp-giurgiu-va-desfasura-etapa-a-iii-a-de-combatere-a-insectelor-atat-aerian-cat-si-la-sol/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 august 2023 01:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.