Fructul dragostei. Începe să fie cultivat în România, iată cum trebuie să îl mănânci

Fructul dragostei, așa cum mai este recunoscută rodia, va începe să fie cultivată și în România! Schimbările climatice din ultima perioadă schimbă agricultura din România, iar fermierii încep să adapteze fructe și legume care până acum nu aveau cum să crească pe teritoriul țării noastre. Așadar, românii vor avea posibilitatea să consume și ei rodii proaspăt culese.

Fructul dragostei va fi cultivat și în România

Rodia nu va mai fi considerat a fi un fruct exotic, după ce va crește la noi în țară. Agricultorii sunt deciși să adopte aceste culturi, încurajați de clima din ce în ce mai caldă din țara noastră. Așadar, fructul originar din Asia va crește și pe meleagurile României, în sud, pe litoral și în câmpia de Vest.

Face parte din familia Punicaceae, este originar din Asia și este cultivat de mii de ani, inclusiv în zona Mediteranei. În Europa, acest arbust și-a făcut apariția încă din secolul al VIII-lea, adus de arabi în Spania. Este cultivat și în Franța, regiunea Provence, încă din timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. În anii 1700 apare inclusiv în Anglia, ajungând chiar și în America, fiind cultivat în California și Arizona. Rodiile, care vor fi cultivate și în România, sunt printre cele mai consumate fructe exotice și beneficiile sale sunt recunoscute la nivel internațional.

Fructul dragostei va fi cultivat si in Romania

Rodia, plină de vitamine esențiale

Sucul rodiilor este foarte bogat în antioxidanți ce ajută la prevenirea aterosclerozei și a bolilor de inimă. Este cunoscut faptul că rodiile scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun. Consumul de rodie îi ajută pe oamenii hipertensivi. Doar 50 ml de suc de rodie proaspăt scad tensiunea sistolică cu până la 5% și îmbunătățesc circulația sângelui către inimă.

Bobițele de rodie care seamănă cu rubinele sunt bogate în două vitamine esențiale: C și K. Prima asigură buna funcționare a sistemului imunitar, îmbunătățește absorbția fierului, grăbește vindecarea rănilor, pe când cea de-a doua este foarte importantă pentru coagularea sângelui. Pe lângă acestea, rodia cotribuie la necesarul de acid folic, fibre, potasiu, dar și de vitaminele A și E. Este denumit fructul dragostei deoarece are li efecte afrodisiace.

Cum se mănâncă rodia

Fructul conține mai mulți antioxidanți decât afinele, vinul roșu ori ceaiul verde, are un puternic efect antirid, îmbunătățește elasticitatea pielii și cresc producția naturală de colagen.

Dar cum se consumă rodia? Ei bine, aceasta poate fi folosită în salate, dar la fel de bine poate fi servită și într-un sos pentru friptură. Dacă vrei să te bucuri de suc proaspăt, este indicat să folosești un aparat manual, care să preseze bobițele roșii.

Rodia se poate consuma și ca atare. Tot ce trebuie să faci este să  tai fructul pejumătate chiar deasupra unui bol cu apă. Se introduce câte o jumătate de rodie în apă, se scot bobițele, se strecoară, apoi se consumă bobițele delicioase, pline de energie și de nutrienți.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.