Încă o fostă groapă de gunoi din Florești-Stoenești, transformată în pădure de stejari

Încă o fostă groapă de gunoi din Florești-Stoenești, transformată în pădure de stejari

Primăria Florești-Stoenești, cea mai mare localitate din județul Giurgiu, bifează o nouă reușită.

Pe un loc ce era odată groapă de gunoi vor fi plantați puieți de stejar, un proiect inițiat de primarul Constantin Dumitru, Consiliul Local,  Asociația ”Pădurea Copiilor”și Petrom.

Acțiunea de plantare a unui hectar de puieți de stejar va avea loc sâmbătă, 23 martie, pe locul cunoscut în zonă ca groapa ”La Tuburi”.

Este al doilea proiect de acest gen al primăriei Florești-Stoenești, după ce, fix în urmă cu un an, pe 24, 25 și 26 martie 2023, zeci de voluntari au plantat 11.000 de stejari și salcâmi în locul unei foste gropi de gunoi necontrolate din satul Florești, cu o suprafață de un hectar.

Asociația ,,Pădurea Copiilor” a reușit în ultimii ani să sădească circa 100 de hectare de arbori pe terenuri neproductive din sudul țării, pentru că împădurirea terenurilor are un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon, în reducerea eroziunii solului, creșterea retenției apei în sol, precum şi în conservarea speciilor de floră şi faună.

 

Primăria Florești-Stoenești, cea mai mare localitate din județul Giurgiu, bifează o nouă reușită. Pe un loc ce era odată groapă de gunoi vor fi plantați puieți de stejar, un proiect…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/inca-o-fosta-groapa-de-gunoi-din-floresti-stoenesti-transformata-in-padure-de-stejari/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 21 martie 2024 12:25

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.