Investitori indieni ar putea să dezvolte la Giurgiu o afacere în domeniul farmaceutic

Investitori indieni ar putea să dezvolte la Giurgiu o afacere în domeniul farmaceutic

Municipiul Giurgiu ar putea beneficia de o investiție de peste 80 de milioane de euro, în cazul în care conducerea concernului internațional din domeniul cercetării, inovării și dezvoltării tehnologice farmaceutice, Indian Bliss Pharma LTV găsește oportun să se dezvolte în Giurgiu, grație avantajelor legate de poziționare, facilități fiscale posibile prin Zona Liberă și forței de muncă disponibile.

În acest sens, primarul Adrian Anghelescu a găzduit o întâlnire de lucru cu reprezentanții părții interesate de investiție, dar și cu președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, senatorul Toma Petcu, deputatul Alexandru Andrei și viceprimarii Ionel Muscalu și Marian Damian.

Scopul vizitei a fost prezentat de delegatul investitorilor, Vipul B.Thakkar, respectiv construcția unei fabrici de medicamente cu forme injectabile, folosind energia verde, firma Bliss GVS Pharma, cu capital indian, având un portofoliu impresionant și o activitate de peste 30 ani în peste 60 de state.

Investiția de la Giurgiu, care ar reprezenta o oportunitate de lucru pentru giurgiuveni este gândită pentru circa 10 hectare, incluzând atât zona de producție, depozitare materie primă, dar și de producere a energiei verzi, utilizând panourile fotovoltaice.

Atât domnul primar Anghelescu, cât și restul reprezentanților autorităților județene și centrale și-au arătat disponibilitatea în găsirea soluțiilor pentru implementarea acestui proiect de investiții la Giurgiu, inclusiv prin solicitarea unei finanțări prin Ministerul Finanțelor Publice.

După întâlnirea de la Primărie a urmat partea aplicată, în teren, respectiv vizita la Portul Trimodal, Zona Liberă Giurgiu și vizionarea unui teren disponibil.

În perioada imediat următoare, posibilii investitori vor transmite Primăriei Giurgiu o scrisoare de intenție cu detalii privind solicitările pentru realizarea investiției menționate și vor fi analizate toate posibilitățile pentru perfectarea acestui proiect care ar aduce beneficii directe și indirecte comunității giurgiuvene.

În ședința ordinară de azi, 27.07.2023, consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, alocarea unei sume de 100.000 lei pentru achiziționarea unui număr de 1000 de ghiozdane dotate cu rechizite, urmând să fie distribuite copiilor care provin din familiile defavorizate.

Astfel, Consiliul Județean livrează al treilea an consecutiv, însumând un număr total de 3000 de ghiozdane.

Municipiul Giurgiu ar putea beneficia de o investiție de peste 80 de milioane de euro, în cazul în care conducerea concernului internațional din domeniul cercetării, inovării și dezvoltării tehnologice farmaceutice, Indian Bliss Pharma LTV găsește oportun să se dezvolte în Giurgiu, grație avantajelor legate de poziționare, facilități fiscale posibile prin Zona Liberă și forței de […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/investitori-indieni-ar-putea-sa-dezvolte-la-giurgiu-o-afacere-in-domeniul-farmaceutic/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 27 iulie 2023 22:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.