Manifestări pentru marcarea a trei evenimente istorice. Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, vine la Giurgiu

Manifestări pentru marcarea a trei evenimente istorice. Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, vine la Giurgiu

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie 2015, ziua de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.

Totodată, azi, 8 mai se marchează Ziua Victoriei în Europa, joi, 9 mai, Ziua Europei/Ziua Uniunii Europene, iar vineri, 10 mai, Ziua Independenței Naționale a României.

Referitor la manifestările dedicate acestor zile, primăria Giurgiu a găsit de cuviință să le comaseze, în sensul că, pentru toate cele trei evenimente pomeninte anterior, va fi organizată o singură ceremonie ce va consta în intonarea imnului și depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Alei. Data: 10 mai, ora, 10.00, Parcul Alei.

În schimb, Clubul Rotary Giurgiu va organiza în aceste zile, un eveniment istoric la Giurgiu, dedicat Zilei Regalității și Zilei Regelui

Altețea sa, Principele Nicolae, nepotul Majestății sale Regele Mihai I, va veni în data de 09.05.2024 în oraș, pentru a promova, alături de membrii Clubului Rotary Giurgiu, Turneul “Pe urmele bunicului, Regele Mihai I”.

În cadrul proiectului ”ISTORIA REGALITĂȚII IN ȘCOLI”, Principele Nicolae va fi prezent în dimineața zilei de 09 mai la Colegiul Ion Maiorescu și Liceul Tudor Vianu, dar și pentru promovarea albumului “Bunicul meu, Regele Mihai I” și protecția filmului documentar “ REGELE MIHAI, DRUMUL SPRE CASĂ” care vor avea loc la Teatrul Tudor Vianu Giurgiu. Alături de Principele Nicolae, vor fi prezenți Dan Drăghicescu, producător asociat și John Florescu, producător executiv.
Proiectul își propune să reamintească elevilor, cadrelor didactice și nu numai, o parte deosebit de importantă a istoriei României pe care fiecare dintre noi suntem datori să nu o uităm, precum și puterea de simbol a Regelui pentru foarte mulți români. Accesul în sala teatrului Tudor Vianu se face GRATUIT, cei interesanți putând intra în limita locurilor disponibile. Evenimentul începe la ora 17:00.

Data de 10 Mai marchează trei momente importante din istoria României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie 2015, ziua de…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/manifestari-pentru-marcarea-a-trei-evenimente-istorice-principele-nicolae-nepotul-regelui-mihai-vine-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 8 mai 2024 11:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.