Ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse: Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va însemna sfârșitul UE

Admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană (UE) va însemna sfârşitul acestui bloc politic, a declarat viceministrul rus de Externe, Aleksandr Grușko. O astfel de decizie, dacă va fi pusă în aplicare, va arăta că UE „este ghidată nu de niște valori pe platforma cărora a fost creată, ci doar de geopolitică”, a menționat Grușko.

„Dacă Uniunea Europeană, într-avdevăr, va include în componența sa acest stat, în care grupările naziste sunt la cârmă și domnește ideologia nazistă, care este incompatibilă cu valorile europene, aceasta va înseamnă sfârşitul Uniunii Europene”, le-a spus reporterilor ministrul adjunct, citat de TASS.

Aleksandr Grușko a declarat că Rusia „are o înțelegere clară în ce direcție evoluează Uniunea Europeană”. Potrivit acestuia, UE „s-a îndepărtat mult de acele principii și aspirații care au stat la baza și ideologia Uniunii Europene”. Acestea includ depășirea moștenirii războiului, precum și formarea de relații pașnice între foștii oponenți, a amintit Grușko. „Ei vorbesc despre ordinea bazată pe reguli tot timpul și noi vedem această ordine în acțiune. Poți fura, confisca ilegal bunurile altor state, poți impune sancțiuni arbitrare ilegale”, a comentat ministrul adjunct de Externe al Rusiei acțiunile UE.

Ucraina a solicitat aderarea la UE aproape imediat după începerea operațiunii militare speciale ruse. La 9 mai, Kievul a predat UE a doua, ultima parte a chestionarului, care trebuie completată pentru a obține statutul de candidat la aderarea la UE.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.