Occidentul își supraestimează capacitatea de a sprijini Kievul

Vorbind despre propriul sprijin pentru Kiev, liderii Occidentului își evaluează, probabil că „nu destul de lucid” propriile posibilități și capacitatea de a „purta povara” sancțiunilor lor, a declarat, pe canalul său personal Telegram, senatorul Consiliului Federației al Rusiei, Aleksei Pușkov.

Senatorul și publicistul Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Pușkov consideră că, promițând Kievului că vor sprijini Ucraina atâta timp cât este nevoie, liderii occidentali caută un efect extern.

Potrivit senatorului, în același timp, liderii occidentali nu pot evalua lucid cât de mult pot sprijini în realitate Ucraina și pot suporta povara sancțiunilor lor în detrimentul intereselor și nevoilor propriilor state.

Aleksei Pușkov a adăugat că destul de recent premierul britanic Boris Johnson a vorbit lăudăros despre „sfârșitul petrecerii pentru hidrocarburi din Federația Rusă”. Senatorul a remarcat că nu a fost decât o presupunere, în timp ce pentru Johnson „petrecerea politică s-a încheiat cu adevărat”.

Și NYT a pus la îndoială capacitatea SUA și a aliaților de a continuă să sprijine Ucraina

The New York Times a pus la îndoială că SUA și aliații lor vor putea continua să sprijine Ucraina pe termen lung.

După cum precizează materialul analitic al publicației, în ciuda asigurărilor venite din partea țărilor occidentale că sunt gata să continue să ofere Kievului atât de mult sprijin cât este necesar, „nimeni nu poate spune cât de mult va dura acest lucru și ce altceva acestea pot face, pe lângă o intervenție militară directă”.

„Oficialii recunosc că, mai devreme sau mai târziu, stocurile americane și europene de arme vor începe să se epuizeze. Și deși SUA au oferit [Ucrainei] 54 de miliarde de dolari de ajutor militar și de altă natură, nimeni nu se așteaptă la alt cec de 54 de miliarde de dolari când acestea vor fi cheltuite”, se spune în articol.

După cum scrie ziarul, „oficiali și analiști spun că, pe măsură ce pe ambele maluri ale Atlanticului oamenii vor obosi de război, va fi dificil să se mențină același nivel de sprijin material”. Publicația notează că asistența militară acordată Ucrainei, care a fost aprobată de Congresul SUA, potrivit unor estimări, va dura cel puțin până în al doilea trimestru al anului 2023. Odată cu aceasta, se pune întrebarea cât timp este posibil să se efectueze furnizarea de arme și muniție fără a scădea nivelul de pregătire pentru luptă al SUA.

Anterior, s-a aflat că Statele Unite vor aloca un alt pachet de asistență militară Ucrainei în valoare de 400 de milioane de dolari. Kievul va primi inclusiv patru sisteme HIMARS MLRS montate pe un șasiu pe roți, muniția aferentă și obuze de artilerie.

De când președintele american Joe Biden a preluat mandatul, Washingtonul a alocat Kievului aproximativ 6,3 miliarde de dolari, din care 5,6 miliarde de dolari după 24 februarie 2022, când președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare speciale în Ucraina.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.