Ouă colorate cu pigment comercial, vopsite prin medode naturale, ori gata- vopsite la magazine, și în Giurgiu

Ouă colorate cu pigment comercial, vopsite prin medode naturale, ori gata- vopsite la magazine, și în Giurgiu

Cea mai populară metodă de vopsit ouă de Paște este cea folosind vopsea din comerț, ce promite culori strălucitoare. Pentru cei care doresc să afle cu ce se vopsesc ouăle în mod natural, există și modalitatea folosirii coloranților naturali. Dar, în priml rând, ca să iasa frumos culoarea, ouăle trebuie să fie albe, sau, cât mai deschise la culoare.

Noi am dat azi o tură pe la supermarketurile din Giurgiu și nu prea am găsit albe . Există tehnici de albire si.sau deschidere a ouălor în principal su sare și oțet, însă daca vă doriți un ou învingător după ce ciocniți, cu siguranță veti pierde în fața unui ou care nu a fost subțiat pentru a fi frumos.

Dacă ați ales să  vopsiți ouăle de Paște folosind vopsea din comerț, știți deja că  fiecare vopsea de ouă  are instrucțiunile pe ambalaj pe care este recomandabil să le urmați .Cu siguranță va  trebui să adaugați  într-un vas îngust și înalt vopseaua, apă clocotită și oțet, acesta din urmă având rolul de a intensifica culoarea și de a o fixa pe ouă.

 

Odată preparată vopseaua,ouăle se vor adăuga , pe rând și se vor lăsa aproximativ 3-4 minute în vopsea sau conform instrucțiunilor.  Acestea se vor scoate cu atenție din lichidul colorat, se vor așeza pe o hârtie absorbantă. Pentru a obține acel luciu perfect al ouălor de Paște se vor unge ouăle cu puțin ulei (îl poți achiziționa din  odată ce s-au uscat.

 

Cea de-a doua modalitate de vopsire a ouălor de Paște este cea folosind coloranți naturali, așa cum sunt ceapa roșie, sfecla roșie, ceaiul verde și multe altele. Iată câteva idei de vopsit ouă în mod natural!  Răbdare și timp să aveți!

Sau, mai există o variantă . Să le cumoprați deja colorate. Sunt și unse cu grăsime pentru luciu. Va scuteste te muncă și vă oferă timp, însă vă costă mai mult-aproape 30 de lei 10 ouă .  Orice variantă ați ales

 

 

Cea mai populară metodă de vopsit ouă de Paște este cea folosind vopsea din comerț, ce promite culori strălucitoare. Pentru cei care doresc să afle cu ce se vopsesc ouăle…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/oua-colorate-cu-pigment-comercial-vopsite-prin-medode-naturale-ori-gata-vopsite-la-magazine-si-in-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 2 mai 2024 19:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.