”Palmares” bogat pentru doi tineri: furt, proxenetism și șantaj

”Palmares” bogat pentru doi tineri: furt, proxenetism și șantaj

Un bărbat în vârstă de 25 de ani din Bucureşti şi o femeie de 20 de ani din judeţul Călăraşi sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni după ce bărbatul ar fi furat 150 de litri de motorină din rezervorul unui camion, ar fi determinat-o pe tânără să practice acte sexuale cu un bărbat din Bucureşti, iar aceasta ar fi sustras carduri, bani şi bijuterii din aur de la acesta din urmă.

„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bolintin Vale au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustrasă cantitatea de 150 de litri de motorină, din rezervorul unui camion, situat pe strada Spiridon, din localitatea Moşteni, comuna Ulmi, judeţul Giurgiu.

În temeiul sesizării, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, iar din primele cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2023, în intervalul orar 20,00 – 6,00, persoane necunoscute ar fi sustras 150 de litri de motorină, din rezervorul camionului. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că autoturismul utilizat la comiterea faptei aparţine unei societăţi comerciale, iar în perioada 1-23 noiembrie 2023, acesta s-ar fi aflat în posesia unui bărbat, de 25 de ani, din municipiul Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că în perioadele 30 noiembrie – 16 decembrie 2023, respectiv 27 decembrie 2023 – 9 ianuarie 2024, bărbatul în cauză ar fi determinat o tânără, de 20 de ani, din judeţul Călăraşi, să practice acte sexuale, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale.

„Totodată, în luna decembrie 2023, folosind acelaşi autoturism utilizat la comiterea furtului, bărbatul ar fi transportat-o pe tânără, în scopul practicării de servicii sexuale, la locuinţa unui bărbat, de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, de unde aceasta ar fi sustras patru carduri bancare, ce conţineau cumulat 50 de mii de dolari, trei inele confecţionate din aur, cu pietre preţioase, un ceas în valoare de patru sute de Euro şi o bancnotă de cinci sute de Euro. Ulterior, femeia ar fi constrâns persoana vătămată să îi divulge codurile PIN ale celor două carduri bancare şi să îi ofere mai multe sume de bani, precum şi o locuinţă în municipiul Bucureşti, pentru a-i înapoia bunurile sustrase”, se mai arată în comunicatul de presă.

La data de 11 ianuarie 2024, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Argeş şi în municipiul Bucureşti, la adresele frecventate de cele două persoane cercetate pentru furt calificat, proxenetism şi şantaj.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o parte dintre bunurile sustrase, fiind indisponibilizat şi autoturismul folosit la comiterea faptelor.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, cele două persoane cercetate au fost reţinute, pentru 24 de ore, iar vineri au fost prezentate instanţei de judecată, cu propuneri procedurale.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

La acţiuni au participat poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale Giurgiu şi Ilfov, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi cei ai Formaţiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Bolintin-Vale.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani din Bucureşti şi o femeie de 20 de ani din judeţul Călăraşi


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/palmares-bogat-pentru-doi-tineri-furt-proxenetism-si-santaj/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 14 ianuarie 2024 14:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.