Planul de activități al C.J.S.U. Giurgiu pe anul 2024

Planul de activități al C.J.S.U. Giurgiu pe anul 2024

”Planul de activități al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu pe anul 2024” a fost analizat și aprobat de  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Giurgiu , întrunit joi, 18 ianuarie 2024, în ședință ordinară.
Planul  vizează, în principal:
☑Pregătirea şi desfăşurarea şedinţelor ordinare și extraordinare ale C.J.S.U. Giurgiu.
☑Analiza operativă a informărilor/atenţionărilor/avertizărilor meteorologice şi hidrologice primite de la Administrația Națională de Meteorologie (A.N.M.) și de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A.), respectiv prelucrarea și retransmiterea lor, stabilirea forţelor şi mijloacelor de intervenţie în funcţie de situaţia de urgenţă previzionată.
☑Monitorizarea situaţiei privind starea căilor de comunicaţii, infrastructura de transport energie şi de comunicaţii, cursurile de apă, funcţionarea instalaţiilor speciale (baraje, operatori economici sursă de risc etc.), depunerile de gheaţă pe infrastructura de transport/distribuţie energie electrică şi comunicaţii.
☑Asigurarea funcţionării Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Giurgiu, de regulă în momentul intrării în vigoare a unei avertizări hidro-meteorologice cod portocaliu sau cod roşu sau în cazul iminenței sau producerii situațiilor de urgență de amploare și intensitate deosebită.
☑Asigurarea capabilităţilor tehnice necesare înlăturării efectelor tipurilor de risc pentru a veni în sprijinul forţelor profesioniste de intervenţie.
☑Constatarea şi evaluarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse, prin deplasarea în teren a comisiilor mixte constituite prin ordine de prefect şi formate din specialişti ai instituţiilor membre ale C.J.S.U. Giurgiu şi ai altor instituţii implicate.
☑Desfăşurarea unor activităţi specifice de informare, cu sprijinul mass-mediei locale, referitoare la prevenirea, intervenţia şi comportamentul cetăţenilor în cazul apariţiei şi producerii unor riscuri specifice.

”Planul de activități al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu pe anul 2024” a fost analizat și aprobat de  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Giurgiu , întrunit…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/planul-de-activitati-al-c-j-s-u-giurgiu-pe-anul-2024/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 19 ianuarie 2024 22:21

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.