AMR vrea un mecanism de compensare a  redirecţionării banilor încasaţi din impozite locale

AMR vrea un mecanism de compensare a  redirecţionării banilor încasaţi din impozite locale

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România s-au întâlnit ieri,  în format on-line, cu prim-ministrul Marcel Ciolacuau pentru a discuta despre   modul în care Guvernul poate susţine, în continuare, activitatea autorităţilor locale, precum şi finanţarea proiectelor de dezvoltare derulate de acestea cu fonduri accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Programul „Anghel Saligny” şi prin Planul Naţional de Investiţii.

Şeful Executivului şi ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului au evaluat propunerile venite din partea Asociaţiei Municipiilor din România, care au solicitat, până la jumătatea lunii februarie, când este prevăzută închiderea execuţiei bugetare la nivelul administraţiilor locale, un mecanism de compensare a efectelor deciziei Curţii Constituţionale privind măsura de redirecţionare a banilor încasaţi din impozite locale.

Guvernului își dorește ca oportunităţile de finanţare prin fonduri europene şi prin programe naţionale să poată fi valorificate în continuare prin investiţii, si implicit  continuarea proiectelor asumate.

Şeful Executivului a solicitat Asociaţiei Municipiilor din România o listă cu problemele considerate prioritare, pentru ca  în perioada imediat următoare, să fie analizate măsurile necesare şi sursele de finanţare.

La discuţiile cu reprezentanţii municipiilor din România au participat, de asemenea, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Veştea, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România s-au întâlnit ieri,  în format on-line, cu prim-ministrul Marcel Ciolacuau pentru a discuta despre   modul în care Guvernul poate susţine, în continuare, activitatea autorităţilor locale,…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/amr-vrea-un-mecanism-de-compensare-a-redirectionarii-banilor-incasati-din-impozite-locale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 19 ianuarie 2024 22:22

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.