Primarul New York-ului promite că va scăpa orașul de arme / Ce soluție readuce în actualitate

Primarul orașului New York, Eric Adams, a promis luni că va scăpa megalopolisului de arme, inclusiv prin trimiterea în stradă a poliției în civil, după ce un val de violențe din ultimele zile a dus la moartea unui tânăr ofițer, potrivit AFP.

„Violența cu armele este o criză de sănătate publică care continuă să amenințe fiecare colț al orașului”, a spus fostul polițist afro-american când a anunțat o serie de măsuri.

„Siguranța publică este prioritatea principală a administrației mele și de aceea vom scoate armele de pe străzile noastre, ne vom proteja oamenii și vom crea un oraș sigur, prosper și echitabil pentru toți new-yorkezii”, a spus acest reprezentant ales din aripa dreaptă a Partidului Democrat.

Ajuns la primărie pe 1 ianuarie cu un program de luptă împotriva insecurității și a inegalităților socio-economice, Adams se confruntă cu o creștere a diverselor incidente violente.

Vineri, un ofițer de poliție NYPD în vârstă de 22 de ani a fost ucis și un altul a fost grav rănit într-un schimb de focuri într-un apartament din Harlem, nordul Manhattanului.

Cu o săptămână mai devreme, în același cartier, un tânăr de 19 ani din Puerto Rico a fost împușcat mortal de un tâlhar într-un restaurant fast-food.

Pe 15 ianuarie, o americancă de origine asiatică în vârstă de 40 de ani a fost ucisă de un bărbat fără adăpost bolnav mintal, care a împins-o pe o linie de metrou în timp ce trenul a intrat în stația din Times Square.

Această crimă, fără armă, a marcat spiritele, la fel ca și rănile provocate unei fetițe de 11 luni lovită de un glonț rătăcit în Bronx, în timp ce se afla în mașină cu mama ei.

„Nu vom abandona orașul nostru în fața violenței celor puțini”, a tunat Adams.

Se reintroduc unitățile anti-arme desființate după uciderea lui George Floyd

Una dintre măsurile cheie ale planului său este reintroducerea patrulelor de poliție în civil, „unități anti-criminalitate” redenumite „unități anti-arme”, care au fost tăiate în 2020, după moartea afro-americanului George Floyd, ucis de un ofițer de poliție în Minneapolis.

Acești ofițeri de poliție erau temuți, când Michael Bloomberg era primar (2002-2013), pentru perchezițiile lor controversate asupra tinerilor de culoare și hispanici suspectați că poartă arme de foc.

Violența cu arme din New York – disproporționată față de ceea ce era acum 30 de ani – a crescut ușor în 2021 (+4,3% față de 2020, ea însăși în creștere față de 2019), în special din cauza pandemiei de Covid-19.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.