Proiect UNOPA în colaborare cu C.J Giurgiu, la final. Care sunt rezultatele

Proiect UNOPA în colaborare cu C.J Giurgiu, la final. Care sunt rezultatele

 Capacitarea societații civile (ONG-uri, parteneri sociali), ca premisă pentru implicarea în dezvoltarea locală și consolidarea relației între comunitate și administrația publică locală în județul Giurgiu, cu focus pe domeniul sănătate și protecție socială a fost scopul unui proiect al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu  Proiectul, ajuns la final,  a generat o  rețea operaționalizată, dedicată dezvoltarii locale și dialogului civic la nivelul județului Giurgiu precum și o implicare activă a societății civile .

80 persoane (reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, parteneri sociali, reprezentanți ai autoritaților și instituțiilor locale, aleși locali și cetățeni) au  fost introduse intr-o  rețea operaționalizată, dedicată dezvoltarii locale și dialogului civic la nivelul județului Giurgiu.

Alte 82 de persoane de la nivelul Ong-urilor și partenerilor sociali din județul Giurgiu au fost instruițe pe tema cetățeniei active și implicării în dezvoltarea locală.

Sunt rezultatele unui proiect al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu anunţă .

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) este singura federaţie neguvernamentală din România formată din organizaţii ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axată pe advocacy pentru promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor infectate şi afectate de HIV/SIDA din România.

Proiectul “Rețea pentru dezvoltare locală și dialog civic Giurgiua fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul proiectului s-au desfășurat 6 întâlniri pe diferite teme de interes local (sănătate, drepturile omului, etc.) au fost înaintate către instituțiile relevante de la nivelul județului Giurgiu

De asemenea, a fost realizata și o platformă online (https://platforma.unopa.ro/ ) cu scopul de a aduce laolaltă decidenții politici locali și societatea civilă, astfel încât aceasta din urmă să fie implicată activ în stabilirea agendei locale, identificarea problemelor, luarea deciziilor, advocacy local, etc.

Valoarea totală a proiectului a fost de 424.949,00 lei, din care valoare nerambursabilă din FSE 353.982,51 lei, valoare nerambursabilă din bugetul naţional 62.467,51 lei și cofinanţare UNOPA 8.498,98 lei.

Proiectul a fost implementat în perioada: 30 iunie 2022 29 Octombrie 2023.

 

 Capacitarea societații civile (ONG-uri, parteneri sociali), ca premisă pentru implicarea în dezvoltarea locală și consolidarea relației între comunitate și administrația publică locală în județul Giurgiu, cu focus pe domeniul sănătate…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/proiect-unopa-in-colaborare-cu-c-j-giurgiu-la-final-care-sunt-rezultatele/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 26 octombrie 2023 18:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.