Protest uriaș în capitală. Giurgiuveni de la CFR, CNAIR și Penitenciar, printre protestatari

Protest uriaș în capitală. Giurgiuveni de la CFR, CNAIR și Penitenciar, printre protestatari

În plină campanie electorală, românii își strigă nemulțumirile în stradă, într-un protest uriaș la București, al Blocului Național Sindical.

29 de federații au reprezentanți la miting, cu sloganul ”Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”

La protestul cu mii de salariați participă și giurgiuveni din cadrul companiilor CFR, CNAIR și polițiști de penitenciar care vor să aducă în atenția guevrnanților povara prin care angajații români asigură 69% din veniturile totale ale fondului de asigurări de sănătate, în timp ce statul asigură cea mai slabă finanțare pentru sistemul obligatoriu de asigurări de sănătate din Uniunea Europeană.

Blocul Național Sindical și cele 29 de federații afiliate cer o reformă fiscală urgentă.

  • 5,2% din români nu au avut în ultimul an acces la asistență medicală din motive ce tin de finanțare, liste de așteptare prea lungi sau distanța față de o unitate medicală.
  • Situația se deteriorează de la un an la altul, procentul fiind dublu față de media europeană. Raportat la PIB România, asigură cea mai slabă finanțare a sistemului de sănătate.
  • În 2021, România a alocat pentru sănătate aproximativ 5,4% din PIB, în timp ce statele europene asigură finanțări mult mai consistente”, se arată într-un comunicat de presă al BNS.

În plină campanie electorală, românii își strigă nemulțumirile în stradă, într-un protest uriaș la București, al Blocului Național Sindical. 29 de federații au reprezentanți la miting, cu sloganul ”Respect pentru…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/protest-urias-in-capitala-giurgiuveni-de-la-cfr-cnair-si-penitenciar-printre-protestatari/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 13 mai 2024 16:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.