SCANDAL LA NIVEL NAȚIONAL, DUPĂ APARIȚIA UNUI FILM ÎN CARE UN POLIȚIST AGRESEAZĂ COPII ÎNTR-UN ORFELINAT GIURGIUVEAN

SCANDAL LA NIVEL NAȚIONAL, DUPĂ APARIȚIA UNUI FILM ÎN CARE UN POLIȚIST AGRESEAZĂ COPII ÎNTR-UN ORFELINAT GIURGIUVEAN

O filmare postată de Vișinel Bălan (cunoscut activist social, crescut în orfelinate) a iscat un scandal ce a ajuns până la primul ministru Marcel Ciolacu.

În fimarea făcută publică de Bălan apare un polițist din Giurgiu care agresează și înjură câteva fete dintr-un centru al DGASPC.

https://www.facebook.com/VisinelBalan/videos/320129753939158

Solicitați de presa centrală, reprezentanții Poliției Giurgiu spun că incidentul a avut loc în luna  aprilie:

Astăzi, 6 octombrie a.c., la ora 07.00, conducerea inspectoratului a luat la cunoștință cu privire la apariția în spațiul public a unei filmări în care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu agresează o persoană.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs la data de 14 aprilie a.c.,  cu ocazia unei intervenții intr-un centru de tip familial aparținând D.G.A.S.P.C, ocazie cu care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(tulburarea ordinii și liniștii publice prin producerea de zgomote).

În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și a dispus cercetarea disciplinară a polițistului.”

Coincidență sau nu, cam în același timp în care filmul cu agresiunea polițistului era făcut public, un scandal izbucnit la o altă casă a DGASPC aducea  la Giurgiu chiar pe ministrul Muncii, Natalia Intotero, care anunța, joi noapte:

”Din păcate încă mai există nereguli grave care se petrec în sistemul de protecție a copilului. În urma unor sesizări am făcut un control inopinat la o casă familială de pe strada Dunării din Giurgiu, unde aseară a avut loc un nou incident. Aici locuiesc 8 copii instituționalizați. Câțiva cetățeni au reclamat incidentul la 112.

Ajunsă la fața locului am constatat că acești minori trăiesc într-o situație de tensiune, că nu beneficiază de suficient ajutor din partea psihologilor și că mâncarea lasă de dorit.

În consecință, voi solicita Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) ca începând de mâine să demareze un nou control la toate instituțiile din subordine.

Am spus-o și voi repeta: nu tolerez nici un fel de batjocoră la adresa copiilor, indiferent de condiția lor. Statul are obligația să ofere acestor copii cazare, masă, condiții optime pentru dezvoltare și nu voi permite unor oameni care și-au ales o meserie nepotrivită pentru ei să îi traumatizeze.

Solicit pe această cale Ministerului de Interne, Ministerului Justiției , Ministerului Muncii și Solidarității Sociale- prin AJPIS, și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului să se implice cu maximă seriozitate în rezolvarea problemelor semnalate și identificate. În legătură cu această casă familială există deja un proces pe rol și fac un apel către magistrați să trateze cu celeritate dosarele care privesc cazurile în care sunt implicați copii din sistemul de protecție.”

Scandalul de la Giurgiu a luat amploare, iar vineri premierul Ciolacu a anunțat că va trimite Corpul de Control să se ocupe de acest caz, după ce a primit o sesizare oficială din partea ministrului Muncii: https://media.stiripesurse.ro/other/202310/media-169658795683080900.pdf

 

 

O filmare postată de Vișinel Bălan (cunoscut activist social, crescut în orfelinate) a iscat un scandal ce a ajuns până la primul ministru Marcel Ciolacu. În fimarea făcută publică de Bălan apare un polițist din Giurgiu care agresează și înjură câteva fete dintr-un centru al DGASPC. https://www.facebook.com/VisinelBalan/videos/320129753939158 Solicitați de presa centrală, reprezentanții Poliției Giurgiu spun …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/06/scandal-la-nivel-national-dupa-aparitia-unui-film-in-care-un-politist-agreseaza-copii-intr-un-orfelinat-giurgiuvean/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 6 octombrie 2023 16:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.