Școala ar trebui să aplice sancțiuni mai aspre pentru elevii care consumă droguri

Școala ar trebui să aplice sancțiuni mai aspre pentru elevii care consumă droguri

Școala ar trebui să aplice măsuri coercitive mai aspre în ceea ce îi privește pe copiii care consumă droguri, iar aceștia ar trebui să fie dați exemplu negativ pentru ceilalți copii. Este concluzia la care au ajuns membrii Comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu în ultima lor ședință din luna aprilie.
În anul 2023, la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu au fost implementate trei campanii informativ-preventive în vederea prevenirii și reducerii consumului de droguri:
✔ Campania Națională ”Consumul de droguri ne privește pe toți”;
✔ Campania ”Școala altfel – Antidrog”;
✔ Campania ”Familia – partener în lupta împotriva drogurilor”.
Tot în anul 2023 au fost organizate Concursul Național ”Mesajul meu antidrog”, precum și alte activități de marcare la nivel local a Zilei Mondiale Fără Tutun (31 mai) și a Zilei Internaționale Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri (26 iunie).
De asemenea, specialiștii Antidrog Giurgiu au desfășurat activități punctuale, cu caracter preventiv-informativ, în mediul școlar, familial și în comunitate.
Peste 5.500 de persoane au fost beneficiare ale campaniilor/sesiunilor de informare și prevenire a consumului de droguri, în special elevi din toate ciclurile de învățământ.
Potrivit specialiștilor Antidrog Giurgiu, beneficiarii s-au arătat interesați și receptivi atunci când le-au fost prezentate riscurile imense la care se expun dacă vor consuma droguri, însă atitudinea reală față de aceste substanțe nu poate fi controlată decât de către ei înșiși, un rol foarte important în acest sens avându-l familia și anturajul.
Statisticile Agenției Naționale Antidrog arată că cele mai mari rate de consum de droguri se observă în rândul populaţiei tinere (15-34 ani), adolescența fiind perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului acestor substanțe.
Prevenirea și reducerea consumului de droguri  s-a aflat  pe ordinea de zi a ședinței de lucru a Comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu.
Tema ședinței de lucru periodice a Comitetului judeţean consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Giurgiu, desfășurată luni, 29 aprilie 2024, a reprezentat-o prevenirea și reducerea consumului de droguri – o problemă din ce în ce mai acută cu care se confruntă în special tinerii.
Statisticile Agenției Naționale Antidrog arată că cele mai mari rate de consum de droguri se observă în rândul populaţiei tinere (15-34 ani), adolescența fiind perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului acestor substanțe.
Subprefectul județului Giurgiu, Mirel Brăgaru, a subliniat că în opinia sa este foarte important ca părinții și cadrele didactice să cunoască simptomatologia comportamentală a copiilor care încep să consume droguri, pentru a fi luate măsuri din timp și a nu se ajunge la dependență.
Participanții la ședință au spus că sunt de părere că școala ar trebui să aplice măsuri coercitive mai aspre în ceea ce îi privește pe copiii care consumă droguri, iar aceștia ar trebui să fie dați exemplu negativ pentru ceilalți copii.

Școala ar trebui să aplice măsuri coercitive mai aspre în ceea ce îi privește pe copiii care consumă droguri, iar aceștia ar trebui să fie dați exemplu negativ pentru ceilalți…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/scoala-ar-trebui-sa-aplice-sanctiuni-mai-aspre-pentru-elevii-care-consuma-droguri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 1 mai 2024 14:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.