Ungaria are al doilea cel mai scăzut nivel de trai din întreaga UE

Luni, Eurostat a publicat datele pentru 2021 care reflectă probabil cel mai bine consumul real din fiecare țară din UE.

Consumul individual real, prescurtat ca AIC, se referă la toate bunurile și serviciile consumate de gospodării. Acesta cuprinde bunuri de consum și servicii achiziționate direct de gospodării, precum și servicii furnizate de instituții non-profit și guvern pentru consumul individual (de exemplu, servicii de sănătate și educație). Datele reflectă foarte corect nivelul de bunăstare materială în fiecare stat membru al UE. Cifrele arată unde se află fiecare stat membru dacă media UE este considerată 100%.

Unde sunt statele membre anul acesta? În 2021, Luxemburg s-a dovedit a fi cel mai prosper stat membru al UE. La celălalt capăt al scalei, Bulgaria se află pe ultimul loc, în timp ce Ungaria se află pe locul doi la capătul listei, alături de Slovacia.

Cu toate acestea, în ceea ce privește consumul real, cifrele din Ungaria au crescut de la 64% în 2011 la 70% în 2021.

Graficul de mai sus arată modul în care s-a schimbat consumul individual în țările UE: România s-a întărit de la 54 la 82 la sută, Polonia de la 73 la 84 la sută, Croația de la 62 la 73 la sută, Cehia: de la 76 la 85 la sută, Slovacia: a scăzut de la 75 la 70 la sută .

În ceea ce privește creșterea prosperității, cu o creștere de 6 puncte procentuale, Ungaria a avut rezultate destul de slabe în regiunea V4.

Între timp, România a suferit evoluții semnificative în ultimul deceniu. În statele membre sudice se remarcă o tendință de retragere. Grecia a scăzut de la 87% din media UE la 76%, Italia de la 109 la 97, iar Spania de la 91 la 85. În timp ce statele membre estice au început să ajungă din urmă cu media UE, cele sudice au început să rămână în urmă.

Consumul individual real în paritățile puterii de cumpărare

Conform hărții de mai sus, Ungaria aparține acelor țări UE care au un scor cu peste 25 la sută sub media UE. Cu toate acestea, trebuie menționat că statisticile nu arată cum variază consumul individual în țară. În unele cazuri, elita poate produce un număr mare, în timp ce, în realitate, săracii nu au hrană. De asemenea, este posibil ca unele țări să prospere doar din cauza împrumuturilor. În plus, oamenii ar putea să-și investească veniturile, pe care nici statisticile nu le iau în considerare.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.