Vești bune pentru consumatorii de apă caldă produsă în sistem centralizat!

Vești bune pentru consumatorii de apă caldă produsă în sistem centralizat!

Vești bune pentru giurgiuvenii, consumatori de apă caldă, ce este produsă în sistem centralizat.

La inițiativa primarului municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, consilierii locali au aprobat, astăzi 28 martie 2024, în ședință ordinară, acordarea unei subvenții de aproximativ 50%, consumatorilor apei calde produsă în sistem centralizat.

Astfel, pentru ca populația să poată suporta mai ușor costurile energiei termice necesare preparării apei calde, primarul municipiului,  Adrian Anghelescu, a propus pentru perioada 1 aprilie-15 octombrie 2024 acordarea unei subvenții din bugetul local, în valoare de 508,60 lei/Gcal, respectiv 437,32 lei/Mwh pentru energia termică furnizată din rețeaua de distribuție și 387,96 lei/Gcal, respectiv 333,58 lei/Mwh pentru energia termică furnizată din rețeaua de transport.

Fără subvenție, nivelul prețului local pentru energia termică produsă și transportată, în scopul încălzirii și preparării apei calde, a fost aprobat la valoarea de 775,92 lei/Gcal, respectiv 667,17 lei/Mwh, inclusiv TVA, iar la nivelul local pentru energia termică produsă, transportată și distribuită în municipiul Giurgiu, în scopul încălzirii și preparării apei calde, a fost aprobată o valoare de 1.017,20 lei/Gcal, respectiv 874,64 lei/Mwh.

În felul acesta giurgiuvenii care doresc apă caldă și sunt racordați la Uzina Termoelectrică Giurgiu, vor putea utiliza apă caldă menajeră, fără a mai fi nevoiți să întrebuințeze boilerul, mare consumator de energie, sau să încălzească apa la mașina de gătit.

Sursa foto: Google

Articolul Vești bune pentru consumatorii de apă caldă produsă în sistem centralizat! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Vești bune pentru giurgiuvenii, consumatori de apă caldă, ce este produsă în sistem centralizat. La inițiativa primarului municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, consilierii locali au aprobat, astăzi 28 martie 2024, în ședință ordinară, acordarea unei subvenții de aproximativ 50%, consumatorilor apei calde produsă în sistem centralizat. Astfel, pentru ca populația să poată suporta mai ușor costurile […]

Articolul Vești bune pentru consumatorii de apă caldă produsă în sistem centralizat! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vesti-bune-pentru-consumatorii-de-apa-calda-produsa-in-sistem-centralizat/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 30 martie 2024 10:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.