Vrem profesori ca afară! Prof. Ion Ghimpețeanu, insp. general al IȘJ Giurgiu, crede că rezultatele la titularizare, de anul acesta, ne dau speranța că vor veni cadre didactice din ce în ce mai bine pregătite profesional.

Vrem profesori ca afară! Prof. Ion Ghimpețeanu, insp. general al IȘJ Giurgiu, crede că rezultatele la titularizare, de anul acesta, ne dau speranța că vor veni cadre didactice din ce în ce mai bine pregătite profesional.

Într-un dialog extrem de interesant avut cu Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean ( IȘJ) Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu,  acesta ne-a explicat pe larg, cum se va desfășura procesul de selecție și ocupare a posturilor  din învățământ în următoarea perioadă și cât de pregătiți profesional vor fi viitori dascăli.

La aceasta dată suntem în plin calendar de mobilitate a personalului didactic. După concursul de titularizare  am avut o primă  ședință publică de repartizare  a candidaților care  au obținut note peste 7 și au fost repartizați pe posturi  viabile, titularizabile, pe care și le-au adjudecat, posturi  viabile pentru următorii 4 ani – ne preciza prof. Ion Ghimpețeanu.

Urmează o a doua etapă de organizare a ședinței publice de repartizare, însă vorbim de posturi care nu sunt viabile 4 ani. Apoi vom trece la  repartizarea candidaților care au obținut note între  5 și 7, posturi de supliniori  pentru anul școlar 2023-2024.

După parcurgerea acestor etape urmează concursul organizat de catre  Inspectoratul Școlar  pentru posturile care au rămas  neocupate  în urma celor trei etape  pe care le-am  menționat anterior.

După ce Inspectoratul Școlar organizează acest concurs, va  exista – ca în fiecare an – posibilitatea ca anumite ore să rămână vacantate, neocupate.  În acest caz, fiecare școală poate să organizeze  concurs la nivelul școlii , desigur după ce orele de curs vor fi repartizate către  profesorii titulari, în  regim  de plată cu ora. 

Chiar și după epuizarea acestor modalități de ocupare a posturilor, de repartizare a orelor, va exista posibilitatea de a mai ramane ore neocupate, caz în care putem apela la personalul asociat, respectiv cadrele didactice pensionate care pot să ocupe orele, în regim de plată cu ora, după începerea anului școlar ,  la data de 11 septembrie.

Orele acestea  putând fi ocupate printr-un concurs organizat de  către unitățile de învățământ , așa cum organizează de altfel și Inspectoratul Școlar Județean.

Sigur că imediat  după perioada de organizare a concursului organizat de Inspectoratul Școlar, orele rămase libere vor fi ocupate  de către  titulari în sistem de plată cu ora, școlile  vor face  încadrările la nivelul  fiecărei  unități de învățământ  și vor trimite planul  de încadrare  către Inspectorat.

Atunci vom avea o evidență clară și vom constata ce clase au fost  repartizate și ce clase nu au fost repartizate la nivel de județ.  Atunci va exista posibilitatea să mai facem  solicitări către Minister pentru unitățile de învățământ ce au mai solicitat suplimentări. De  exemplu o grădiniță care poate solicita o grupă sau clasele de învățământ profesional sau seral…

Oricum, făcând o analiză a rezultatelor de la titularizare, acestea au fost ceva mai bune, având speranța că vor veni cadre didactice din  ce în ce mai bine pregătite profesional, iar acest trend pozitiv,  l-am observat și la definitivat unde procentul a fost de peste 70% – ne-a mai spus inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Florian Tincu)

Articolul Vrem profesori ca afară! Prof. Ion Ghimpețeanu, insp. general al IȘJ Giurgiu, crede că rezultatele la titularizare, de anul acesta, ne dau speranța că vor veni cadre didactice din ce în ce mai bine pregătite profesional. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Într-un dialog extrem de interesant avut cu Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean ( IȘJ) Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu,  acesta ne-a explicat pe larg, cum se va desfășura procesul de selecție și ocupare a posturilor  din învățământ în următoarea perioadă și cât de pregătiți profesional vor fi viitori dascăli. La aceasta dată suntem în plin […]

Articolul Vrem profesori ca afară! Prof. Ion Ghimpețeanu, insp. general al IȘJ Giurgiu, crede că rezultatele la titularizare, de anul acesta, ne dau speranța că vor veni cadre didactice din ce în ce mai bine pregătite profesional. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vrem-profesori-ca-afara-prof-ion-ghimpeteanu-insp-general-al-isj-giurgiu-crede-ca-rezultatele-la-titularizare-de-anul-acesta-ne-dau-speranta-ca-vor-veni-cadre-didactice-din-ce-in-ce-mai-b/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 august 2023 00:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.