Mănăstirea ”Delta Neajlovului”, din Budeni, la un pas de a fi mistuită de flăcări!

Mănăstirea ”Delta Neajlovului”, din Budeni, la un pas de a fi mistuită de flăcări!

Mănăstirea „Delta Neajlovului” din localitatea Budeni (județul Giurgiu) a fost în pericol, joi, 10 august, după-amiază,  fiind la un pas de a fi mistuită de focul care o cuprinsese…

Părintele care a văzut flăcările a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor. Când au ajuns echipajele, ardeau acoperișul chiliilor, aflate în construcție, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, materiale lemnoase și vegetația uscată, pe circa 2.500 mp.

Doar intervenția rapidă a pompierilor militari și voluntari a făcut ca flăcările să nu ajungă și la lăcașul de cult.

Pompierii au reușit să protejeze de foc una dintre laturile construcției, dar și un autoturism parcat în apropierea chiliilor.

La acest caz au intervenit pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o cisternă.
În sprijin, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Comana, cu două cisterne și un utilaj pentru decopertarea anexei.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Articolul Mănăstirea ”Delta Neajlovului”, din Budeni, la un pas de a fi mistuită de flăcări! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Mănăstirea „Delta Neajlovului” din localitatea Budeni (județul Giurgiu) a fost în pericol, joi, 10 august, după-amiază,  fiind la un pas de a fi mistuită de focul care o cuprinsese… Părintele care a văzut flăcările a sunat la 112 și a cerut ajutorul pompierilor. Când au ajuns echipajele, ardeau acoperișul chiliilor, aflate în construcție, pe o […]

Articolul Mănăstirea ”Delta Neajlovului”, din Budeni, la un pas de a fi mistuită de flăcări! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/manastirea-delta-neajlovului-din-budeni-la-un-pas-de-a-fi-mistuita-de-flacari/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 august 2023 00:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.