‼️Verificaţi coșurile de fum! Casa unei familii din…

ISU Giurgiu

‼️Verificaţi coșurile de fum!

Casa unei familii din Crevedia Mare a fost în pericol, în această după-amiază, din cauza unui incendiu care a izbucnit în podul locuinței. Proprietarii nu se aflau la domiciliu, iar vecinii au fost cei care au văzut fumul ieșind de la nivelul acoperișului și au sunat la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un… echipaj SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardea mocnit învelitoarea din lemn a acoperișului și au intervenit rapid, astfel încât pagubele să fie cât mai mici.

Cel mai probabil, incendiul a avut loc din cauza efectului termic produs de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din structura acoperișului.

❗NU UITAȚI❗

🏡 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
◾ Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

🧱 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.
↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

#ISU_GIURGIU #Prevenim_Protejăm_Salvăm #pompierii #SMURD #Garda_de_Intervenție_Roata_de_Jos #Detașamentul_de_Pompieri_Bolintin_Deal

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.