20 decembrie, Ziua Internațională a Solidarității Umane…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

20 decembrie, Ziua Internațională a Solidarității Umane

“Ideea de solidaritate umană la nivel global poate schimba lumea” a declarat Lech Walesa, fondatorul mișcării muncitorești „Solidaritatea” și câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace în 1983. Tot el avea să fie cel care inaugura prima ceremonie care marca Ziua Internațională a Solidarității Umane, în anul 2006.
Potrivit ONU, în contextul globalizării şi al provocării creşterii inegalităţii, întărirea solidarităţii intern…aţionale este indispensabilă.
Ca urmare, Adunarea Generală a ONU, a avut în vedere faptul că promovarea culturii de solidaritate este importantă pentru combaterea sărăciei, astfel a proclamat data de 20 decembrie ca Ziua Internaţională a Solidarităţii Umane.
Această zi, aduce un moment de celebrare a solidarității și spiritului comuniunii, o manieră de a contribui, printre altele, la asigurarea justiției sociale și la combaterea sărăciei, un prilej pentru reînnoirea angajamentului față de solidaritatea umană și acțiunea comună de a construi o lume mai bună, mai sigură, pentru întreaga omenire, de eradicare a sărăciei și promovarea dezvoltării umane și sociale în țările în curs de dezvoltare, în special în rândul celor mai sărace segmente ale populației.
Ziua Internațională a Solidarității Umane este ziua în care trebuie să luăm o pauză din activitățile noastre zilnice, să punem solidaritatea cu cei din jurul nostru mai presus de interesele noastre personale, să ne amintim că avem datoria de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, atât direct, prin acţiuni proprii, cât şi indirect, prin susţinerea unor măsuri sociale.
Așadar, cei care vor să marcheze corespunzător această zi, le pot veni în ajutor semenilor lor, și anume:
1. Donează! Pentru un caz social o sumă de bani, sau poți să îmbraci un copil sărman, devenind pentru el Moș Crăciun;
2. Implică-te! Poți să alegi un centru social unde să mergi să-i ajuți la pregătirea hranei sau la împărțirea ajutoarelor umanitare, sau să mergi în zonele defavorizate cu ajutoare umanitare;
3. Ajută! Dacă ai un vecin sau o rudă care are nevoie de cumpărături sau să-i aduci o găleată cu apă, ori să îi spargi câteva lemne pentru foc, mergi și dă-i o mână de ajutor.
Să fim solidari cu semenii noștri, în aceste vremuri grele, de pandemie!

”Solidaritatea este esențială pentru soluționarea problemelor noastre!”

Surse de documentare: https://www.agerpres.ro
https://www.un.org
Foto: Internet
Carmen Ghiță, bibliotecar

Vezi mai multEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.