45 de tineri fermieri din județ primesc câte 70.000 de euro, fonduri nerambursabile

444 de tineri fermieri vor primi fonduri europene pentru instalare, sprijinul fiind în valoare de 70.000 de euro pentru fiecare dintre ei. 45 dintre proiectele selectate pentru finanțare vizează instalarea unor tineri fermieri și fermiere în localități din județul Giurgiu. Finanțarea este 100% nerambursabilă – anunță, pe pagina sa oficială europarlamentarul Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu.  Acesta detaliază:

”In perioada următoare, vor fi finanțate si alte proiecte pentru instalarea tinerilor fermieri. Proiectele selectate până acum de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în valoare de 31 de milioane de euro. Bugetul total alocat sesiunii de instalare a tinerilor fermieri lansate la finalul anului trecut se ridică la 175 de milioane de euro.

România poate accesa până la 250 de milioane de euro pe baza prevederilor privind intervenția DR 30 ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din Planul Național Strategic (PNS) al României din cadrul Politicii Agricole Comune 2023-2027.

În urma negocierilor cu Consiliul privind bugetul UE pe 2024, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 milioane euro pentru tinerii fermieri.

Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare.

PPE este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale.”

 

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.