După patru ani în care majoritatea toxică a PSD a condus…

PLUS Giurgiu

După patru ani în care majoritatea toxică a PSD a condus Legislativul, iar agenda zilnică a fost acaparată fie de proiecte populiste, fie de proiecte gândite în beneficiul infractorilor, trecem la treabă. Începem curățenia prin sertarele Parlamentului pentru a ne putea ocupa, apoi, de proiectele cu adevărat importante.

Mai multe zeci de proiecte de lege au fost astăzi respinse de plenul Camerei Deputaților. Unele erau proiecte vechi – cel mai vechi datând din 2010. Altele era…u proiecte lipsite de claritate, fie formulate în termeni confuzi, fie care făceau trimitere la acte normative care nu mai sunt în vigoare.

Mai sunt alte câteva sute de proiecte asemenea în Parlament, cu rapoarte de respingere de la comisii și cu puncte de vedere negative de la Guvern și alte instituții avizatoare. Le vom analiza pe toate și, după caz, fie le vom respinge, fie le vom rediscuta pentru a le aduce modificările necesare.

În paralel, ne vom ocupa de prioritățile coaliției la guvernare. Bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale reprezintă principala urgență, odată ce proiectele vor fi trimise Parlamentului.

Apoi, vin prioritățile legislative deja anunțate: de la modificarea legilor Justiției și la amendarea legislației electorale.

Și, bineînțeles, ne vom ocupa de pensiile speciale. Începem cu pensiile parlamentarilor, dar nu le vom uita nici pe celelalte, inclusiv pensiile amânate ale primarilor, președinților de consilii județene și adjuncților lor. Iar acolo unde nu este posibilă eliminarea, din motive ce țin de decizii ale Curții Constituționale, vom veni cu o schemă de impozitare, astfel încât să fie restabilită echitatea.

O Românie fără hoție!

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „DeputaÈ›ii USR PLUS la muncă Facem curățenie în sertarele Parlamentului! RevoluÈ›ia bunei guvernări. USR *plus”

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.