PSD GiurgiuRobert CazanciucPremierul Cîțu și coaliția de guvernare trebuie să înțeleagă că România nu poate fi transformată…

PSD GiurgiuAr putea fi o imagine cu hartă şi textRobert Cazanciuc

Premierul Cîțu și coaliția de guvernare trebuie să înțeleagă că România nu poate fi transformată într-o țară în care dictatura majorității reprezintă o modalita…te de a conduce!

Dacă buna credință și responsabilitatea cu privire la actul guvernării le sunt străine, atunci mecanismele democratice europene îi obligă pe cei din coaliție să vină cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în forul legislativ pentru a fi dezbătut și astfel, să capete o formă prin care să raspundă nevoilor societății dar și exigențelor Comisiei Europene.

Consensul politic ar da legitimitate acestui document de importanță crucială pentru dezvoltarea țării și ar reprezenta un atuu al României în negocierea cu instituțiile europene.

Partidul Social Democrat susține necesitatea consensului politic, însă nu va mai acorda un cec în alb Guvernului Cîțu, Planul Național de Redresare și Reziliență având o relevanță prea mare pentru a merge în continuare pe încrederea că acest executiv va fi capabil să îl gestioneze.

Experința ultimului an și jumătate de guvernare de dreapta, dar și faptul că PNRR, în formele elaborate de guvernele liberale a mai fost respins de instituțiile europene, ne întăresc convingerea că nevoia unei dezbateri reale este imperativă.

Prin lipsa de transparență devenită deja proverbială, Cîțu vrea să transforme PNRR-ul în unealta sa politică, sacrificând interesul public așa cum a făcut-o de atâtea ori în parcursul său politic.

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene a declarat în Comisia de Afaceri Europene din Camera Deputaților că programul conține și propuneri ale UAT-urilor, fără să ofere însă detalii despre modul în care s-au făcut aceste propuneri. Care sunt propunerile și despre ce UAT-uri este vorba? Sunt cumva aceleași UAT-uri cărora li s-au respins săptămâna trecută amendamentele la bugetul de stat?

Ca senator ales în județul Giurgiu, mi-aș dori să fie prezentate public aceste propuneri, pentru a mă asigura că și cetățenii din localitățile giurgiuvene vor avea acces la proiecte de dezvoltare, indiferent de culoarea politică a celui care conduce UAT-ul, lucru care nu s-a întâmplat la adoptarea legii bugetului.

Foto: Harta sărăciei din România, potrivit unui studiu al Academiei Române (2017)

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.