Joan Laporta, primele clarificări cu privire la despărțirea lui Lionel Messi de FC Barcelona

Joan Laporta, președintele Barcelonei, susține în aceste momente o conferinţă de presă în care aduce clarificări cu privire la despărţirea lui Lionel Messi de gruparea catalană.

Laporta, despre obstacolele care au stat în calea unui nou contract pentru Messi

„Am venit aici să explic situația în care am ajuns în negocierile cu Leo Messi. Salariile noastre reprezintă 110% din încasările clubului. Regulile Ligii Profesioniste sunt dictate de fair-play-ul financiar. Știam această situație atunci când am venit aici, dar după audit am aflat că cifrele sunt mult mai rele decât ni s-a spus inițial. Pierderile clubului sunt mult mai mari decât credeam.

Actualele contracte formează o masă salarială uriașă, iar totul e legat de fair-play-ul financiar. Din acest motiv nu am putut să ne încadrăm în fair-play-ul financiar cu contractul lui Messi. Pentru a ne încadra în regulile fair-play-ul financiar, ar fi trebuit să acceptăm acordul financiar propus de Ligă și să ipotecăm drepturile de televizare pentru următorii 15 ani. Nu pot lua o decizie care va afecta clubul în următorii 15 ani!

Clubul are peste 100 de ani și este deasupra tuturor, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Îi vom mulțumi mereu lui Messi pentru ce a făcut aici, dar clubul vine înaintea oricui. Când am înțeles care este situația reală, am înțeles că nu putem pune clubul într-o situație riscantă. Singura variantă prin care Messi putea semna ar fi fost să acceptăm oferta Ligii, dar această operațiune ar fi pus clubul în pericol în următorii 15 ani. Nu puteam face asta! Messi a vrut să stea, noi am vrut să-l păstrăm”, a declarat Joan Laporta.

Se actualizează. SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.