16 localități din județul Giurgiu vor beneficia de irigații

În România, după anul 1989, sistemele de irigații au fost dezafectate, distruse sau furate, ceea ce a condus la un risc crescut de deșertificare pentru milioane de hectare de teren agricol.
Așa s-a întâmplat și în județul Giurgiu, unde lipsa sistemelor de irigații și seceta au compromis culturi întregi, mulți fermieri renunțând la culturile sensibile preferând culturi care nu necesită o cantitate mare de apă în sol.
Refacerea sistemelor de irigații a revenit în atenția celor preocupați de soarta agriculturii românești, iar unul dintre proiectele susținute de parlamentarii PNL de Giurgiu vizează refacerea sistemului de irigații Giurgiu-Răzmirești.
Potrivit deputatului Alexandru Andrei au existat numeroase demersuri și zeci de întâlniri cu responsabilii din Ministerul Agriculturii pentru ca proiectul tehnic pentru secțiunea A+C să fie finalizat și depus la Ministerul Agriculturii, pentru avizare în Consiliul Tehnic și Economic.
”Este un proiect extrem de important pentru partea de sud a județului, care se poate dezvolta doar prin agricultură și impulsionarea activității în zona portuară.
Pentru dezvoltarea agriculturii, însă, irigațiile sunt indispensabile, de aceea sistemul Giurgiu-Răzmirești este crucial în zonă.
Prin implementarea acestui proiect – cu o valoare totală de 485.208.693 lei – fermierii din 16 localități ale județului vor beneficia de irigații, suprafața totală irigată fiind de peste 100.000 de hectare – 76.582 ha în județul Giurgiu și 29.085 ha, în Teleorman.
Aprobarea proiectului tehnic este un pas important spre rezolvarea problemei irigațiilor în județ și mă voi lupta în continuare pentru ca anul viitor proiectul să primească finanțare și să fie pus în practică.” – a precizat deputatul PNL, Alexandru Andrei

Sursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: 16 localități din județul Giurgiu vor beneficia de irigații

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.