Prima reacție de la Vatican. Cum dorește Papa Francisc să oprească agravarea crizei din Ucraina

Papa Francisc a oferit duminică, 23 ianuarie, o primă reacție, în contextul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Suveranul Pontif și-a exprimat îngrijorarea privind evoluția crizei din Ucraina și s-a gândit la o soluție pentru a opri agravarea situației. Iată ce le-a cerut Papa Francisc credincioșilor!

Papa Francisc, îngrijorat de situația din Ucraina

Papa Francisc a rupt tăcerea în privința tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Suveranul Pontif a spus astăzi, 23 ianuarie, că este extrem de îngrijorat de evoluția crizei din Ucraina. Acesta a precizat, de asemenea, că toată această situație riscă să pună sub semnul întrebării securitatea Europei.

„Urmăresc cu îngrijorare tensiunile tot mai mari care riscă să afecteze din nou pacea din Ucraina şi să pună sub semnul întrebării securitatea Europei, cu urmări şi mai mari”, a precizat Papa Francisc la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro, notează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Papa Francisc 1

Ce i-a îndemnat Suveranul Pontif pe credincioși

În acest context, liderul de la Vatican le-a cerut credincioșilor să participe în ziua de miercuri, 26 ianuarie, la o Zi de Rugăciune pentru Pace. Vaticanul nu a oferit alte detalii în legătură cu acest eveniment.

„Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni, deoarece toţi suntem creaţi ca fraţi”, a precizat Papa Francisc.

„Din acest motiv şi cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace”, a completat el.

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru tensiunile dintre Ucraina și Rusia

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în contextul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia. Ședința va avea loc miercuri, 26 ianuarie, la Palatul Cotroceni.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni”, transmite Adminsitrația Prezidențială.

În cadrul ședinței vor fi abordate următoarele subiecte:

Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;
Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Anunțul a fost făcut după o discuție între președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.