❗Aproximativ 100 de hectare de vegetație uscată, stuf,…

ISU Giurgiu

❗Aproximativ 100 de hectare de vegetație uscată, stuf, mărăciniș și lastăriș au ars, ieri, pe un teren din localitatea Chirculești. Pompierii au acționat pentru localizarea incendiului care punea în pericol pădurea aflată în apropiere.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ opt ore, timp în care echipajele de pompieri au depus un efort considerabil, fiind vorba despre mai multe focare violente, unele dintre acestea în locuri în care autospecialele nu au avut acces.

Au… acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, Punctului de Lucru Călugăreni, Detașamentelor Giurgiu și Bolintin Deal, cu patru autospeciale de stingere, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitatea Iepurești și de reprezentanți ai Ocolului Silvic.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

🍂🔥Incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!

De ce⁉️ Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

În cazul unor astfel de incendii, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic sau de temperaturi ridicate, incendiile de vegetație uscată pot deveni și mai periculoase dacă în zona terenurilor arzânde se află locuințe, păduri, solare etc.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.