Agenția Reuters a aflat că aurul ar putea fi inclus în al șaptelea pachet de sancțiuni UE

Țările Uniunii Europene analizează aurul ca o nouă țintă a sancțiunilor împotriva Rusiei, a anunțat agenția Reuters, citând surse.

La finalul următorului lor summit, din 23-24 iunie, liderii UE vor anunța că vor continua să lucreze la sancțiuni, inclusiv pentru a întări punerea lor în aplicare și pentru a preveni eludarea lor, se arată într-un document datat 20 iunie și care a intrat în posesia agenției britanice de presă.

Se precizează că în versiunea anterioară a documentului nu se vorbea despre continuarea lucrului asupra sancțiunilor. De fapt, nici în noua versiune nu se vorbește despre un al șaptelea pachet, așa cum și-ar fi dorit Berlinul.

Citând oficiali care sunt la curent cu derularea discuțiilor, agenția a definit aurul ca fiind unul dintre posibilele următoare ținte ale sancțiunilor.

Anterior, la 3 iunie s-a aflat că, în lectură finală, Consiliul Uniunii Europene a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. După cum s-a precizat în declarația șefului Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri internaționale și politici de securitate, Josep Borrell, măsurile de restricție vizează nu doar Rusia, dar și Republica Belarus, care susține operațiunea specială de apărare a Donbassului.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.