Acțiuni dedicate Unirii Principatelor Române, la Giurgiu

Acțiuni dedicate Unirii Principatelor Române, la Giurgiu

Fiindcă miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă, instituțiile de cultură din Giurgiu (unele) au organizat deja acțiuni dedicate Unirii Principatelor Române sau le vor organiza marți, 23 ianuarie.

Startul a fost dat de Biblioteca Județeană Giurgiu care a găzduit o întâlnire cultural-educativă cu elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială nr. 7, coordonați de prof. înv. primar Lidia Apostol.

Programul a debutat cu vizionarea unui film documentar despre semnificația zilei de 24 ianuarie și despre domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Elevii  au pus în scenă o versiune proprie realizată după „Moș Ion Roată și Unirea”, celebra povestire a lui Ion Creangă, au interpretat cântece patriotice și, elementul surpriză al activității noastre, au realizat un minunat lapbook de inspirație istorică.

Marți, 23 ianuarie, manifestările dedicate Unirii de la 1859 continuă cu un eveniment organizat la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din Giurgiu ce conține un simpozion și un spectacol folcloric.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

 

Fiindcă miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă, instituțiile de cultură din Giurgiu (unele) au organizat deja acțiuni dedicate Unirii Principatelor Române sau le vor organiza marți, 23 ianuarie. Startul a…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/actiuni-dedicare-unirii-principatelor-romane-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 22 ianuarie 2024 16:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.