AJOFM – date la zi despre plata subvențiilor pentru angajatorii din Giurgiu

AJOFM – date la zi despre plata subvențiilor pentru angajatorii din Giurgiu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu aduce în atenţia angajatorilor din judeţ faptul că restanţele la plata convenţiilor încheiate cu aceştia în anul 2022 au fost plătite la zi, ultima plată făcându-se în data de 19 ianuarie 2024.

Restanțele subvențiilor aflate în plată au fost achitate începând cu data de 15 ianuarie 2024, aceasta acoperind cererile aferente lunilor august-noiembrie 2023, suma totală plătită de AJOFM Giurgiu fiind de 3.928.829 lei.

De asemenea, datorită noului buget aprobat și transmis la începutul acestei luni, AJOFM Giurgiu va putea da curs tuturor cererilor privind solicitările de subvenționare a locurilor de muncă depuse de angajatori în anul 2023.

Conform unui scadențar aprobat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, până la data de 31 mai 2024 vor fi soluționate toate solicitările eligibile depuse de către angajatori în anul 2023 în vederea încheierii convențiilor conform art. 80 și 85 din legea nr. 76/2002 , acestea urmând să se încheie etapizat, începând cu această lună, în ordinea depunerii documentelor la AJOFM Giurgiu.

Pentru a subvenționa toate cererile depuse la AJOFM Giurgiu în anul 2023 s-a alocat suma de 12.700.000 lei și aceștia  sunt destinați angajatorilor în scopul sprijinirii angajării unui număr de aproximativ 840 de persoane fără loc de muncă apartinând următoarelor categorii: persoane cu vârsta peste 45 de ani, tineri NEETs, persoane cu handicap, absolvenți ai instituțiilor de învățământ, persoanecare sunt unici întreținători de familie, șomeri de lungă durată.

Precizăm faptul că, în perioada următoare, toți angajatorii care au depus documente în anul 2023 în vederea încheierii convențiilor pentru subvenționarea locurilor de muncă vor fi contactați de reprezentanții AJOFM Giurgiu pentru a se stabili modalitatea de încheiere a acestora și totodată, dacă persoanele pentru care au solicitat subvenționarea mai au contract de muncă activ.

 

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu aduce în atenţia angajatorilor din judeţ faptul că restanţele la plata convenţiilor


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/ajofm-date-la-zi-despre-plata-suvbentiilor-pentru-angajatorii-din-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 ianuarie 2024 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.